Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou rychlostí se pohybuje bod?

Od: fyzika odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, neporadil by mi prosím někdo s tímto příkladem?
Kolo o poloměru 50 cm vykoná 120 otáček za minutu. Jakou rychlostí se pohybuje bod ležící na obvodu kola? Správný výsledek by měl být 2pí m/s
Když jsem dosadila do vzorce f= v/(2pí*r), tak mi to vychází jinak.. prosím neporadil byste mi někdo? Děkuji moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak ti to vychází? Napiš to sem.

Je to něco málo přes šest metrů za vteřinu.

fyzika
hodnocení

Když si vyjádřím v = f×2pí×r, dosadím 120*2*pí×0,5 a vyjde mi 377.. což je blbost..

f=2 a ne 120. Vyšel ti počet metrů za minutu.

fyzika
hodnocení

Proč je frekvence 2?

Protože chceš výsledek za sekundu a ne za minutu. Píšu to v minulém příspěvku. Myslím, že odpovědi už byly vyčerpávající. Není zač.

hodnocení

0x

Zdravím.

Frekvence f = počet otáček/čas v sekundách; f= 120/60 =2 Hz. Ze vzorce uvedeného v dotazu f= v/(2pí*r) plyne, že v = f*2pí*r, po dosazení za r (50 cm = 0,5 m) a za f (2 Hz): v = 2*2pí*0,5 =2pí m/s...

hodnocení

0x

První předpoklad při úlohách z fyziky je převést si všechny zadané hodnoty na základní jednotky.

fyzika
hodnocení

Děkuji moc všem za odpovědi. Už jsem se dopočítala, pěkný den :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]