Zdravím, mám takový problém. Nebudu to rozebírat do detailu nějak víc než je třeba. Jde o to že jsem před cca 3 týdny dostal podmínečně vyloučení ze střední kvůli neomluveným hodinám a od té doby mám další 2 neomluvené dny (což je nějakých 16 hodin) Je mi jasné, že mě ze školy nejspíš vyhodí, ale protože si chci ten obor dodělat tak přemýšlím že přejdu na jinou školu, nejspíš od září protože už je stejně konec roku. Už jsem si našel pár škol se stejným oborem, jako je můj současný. Měl bych tam napsat hned a nebo hned po tom co mě vyloučí, s tím, že bych tam chtěl od září nastoupit a dodělat si to? Nebo to řešit až začátkem dalšího školního roku (září)? A měl bych jim napsat i důvod proč přecházím(vyloučení za vysokou absenci) Nebo bude lepší to nezmiňovat? A co do té doby? Až mě vyloučí, budu muset jít na pracák a hledat si práci protože už je mi 18. Takže by to mohlo být nějak tak, že až mě vyhodí, pošlu na jinou školu žádost o přestup, ty 4 měsíce budu pracovat a poté tam nastoupím(v případě že mně vezmou)? Nemám s tímhle žádnou zkušenost a vůbec nevim jak postupovat. Díky.
Tak hlavně ty nejseš vyloučenej za vysokou absenci, ale za neomluvený hodiny. A to je dost rozdíl. Řeš to hned. Zjisti si, jestli tě opravdu vyhodí a hned řeš případný přestup. Protože pokud skončíš jedno studium a navážeš na to hned studiem dalším, tak na pracák nemusíš. Stejně to mají i maturanti, co jdou po maturitě na VŠ, taky jsou "krytí" a stát za ně platí sociální a zdravotní i přes léto, než nastoupí na VŠ. Ale řeš to hned.
id
Jen ti opravím tvou odpověď a zapamatuj si ji, ať příště nepíšeš bludy. Stát za nikoho neplatí soc. ani zdravotní pojištění. A dále nikdo nikdy NEMUSÍ jít na pracák.
Studenti nejsou během studia nemocensky ani důchodově pojištěni. takže z hlediska sociálního pojištění (OSSZ) není student krytý - nenáleží mu nemocenské dávky a nezapočítává se doba pro vznik nároku na důchod. Studenti nejsou povinni sociální pojištění platit. Pokud studenti starší 18 let chtějí, aby se jim doba studia započítávala do doby pojištění pro nárok na starobní důchod, mohou se přihlásit k dobrovolné účasti na důchodovém pojištění a uhradit pojistné alespoň v minimální výši platné pro daný kalendářní rok.
Zdravotní pojištění (ZP) - státním pojištěncem je nezaopatřené dítě do 26 let, pokud se soustavně připravuje na budoucí povolání, studuje anebo se naopak nemůže připravovat na budoucí povolání anebo vydělávat z důvodu nemoci. Dále sem také patří i ty osoby do 26 let, které nejsou schopné vykonávat výdělečnou činnost z důvodu dlouhodobých zdravotních potíží. Novou kategorií státních pojištěnců jsou od začátku roku 2018 osoby starší 26 let, které studují prvně v doktorském programu vysoké školy. I za ty je odváděno zdravotní pojištění státem pod podmínkou, že nejsou zaměstnány anebo samostatně výdělečně činné.
A to je problém si v 18 letech omluvit ty hodiny? I kdyby to byla jakákoli hloupost. Ovšem záleží taky zda je to úmyslně co nechodíš do školy. Pokud začneš jednou chodit za školu už se toho nezbavíš
podmínečné vyloučení je podmínka, ne vyhazov, pokud neuděláš další průser----pokud je ti 18 tak proč jsou hodiny neomluveny, když si je omlouváš sám?
idk*
Podmínku jsem měl už 3 týdny zpět a od té doby mi přibylo dalších 16 hodin. Sami si můžeme omluvit jen nějaké 3 dny, pak už nám uznají jen omluvenky s razítkem např. od lékaře a u toho jsem v ty dny nebyl a zpětně mi to neomluví.
Nejdřív si zjisti, zda Tě ta jiná škola přijme. To není povinnost, nejsi na základce. A správně bys měl mít uzavřený ročník, jinak půjdeš znova do toho samého, neboli opakovat. Pokud Tě teda přijmou. To záleží na situaci na té škole a jak rozhodne ředitel. A ti ředitelé škol se znají ze společných porad a školení. Zavolají si a ten Váš mu řekne, že to flákáš a tenhle Tě pak přijmout nemusí. Je nejlépena tu novou školu přijít osobně.
Nechápu takhle si to zavařit v podmínce. Asi jsi nenapravitelnej...
Napiš jim tam či rovnou zavolej a řekni, že si chceš tvůj obor dodělat ale že jsi byl vyloučen a řekni jim důvod. Pokud ten důvod je nechuť k učení tak to nevim jestli tě vezmou :D A kolik těch neomluvených máš?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.