Nejste přihlášen/a.
3x
Řeš to hned. Zjisti si, jestli tě opravdu vyhodí a hned řeš případný přestup. Protože pokud skončíš jedno studium a navážeš na to hned studiem dalším, tak na pracák nemusíš. Stejně to mají i maturanti, co jdou po maturitě na VŠ, taky jsou "krytí" a stát za ně platí sociální a zdravotní i přes léto, než nastoupí na VŠ. Ale řeš to hned.
Studenti nejsou během studia nemocensky ani důchodově pojištěni. takže z hlediska sociálního pojištění (OSSZ) není student krytý - nenáleží mu nemocenské dávky a nezapočítává se doba pro vznik nároku na důchod. Studenti nejsou povinni sociální pojištění platit. Pokud studenti starší 18 let chtějí, aby se jim doba studia započítávala do doby pojištění pro nárok na starobní důchod, mohou se přihlásit k dobrovolné účasti na důchodovém pojištění a uhradit pojistné alespoň v minimální výši platné pro daný kalendářní rok.
Zdravotní pojištění (ZP) - státním pojištěncem je nezaopatřené dítě do 26 let, pokud se soustavně připravuje na budoucí povolání, studuje anebo se naopak nemůže připravovat na budoucí povolání anebo vydělávat z důvodu nemoci. Dále sem také patří i ty osoby do 26 let, které nejsou schopné vykonávat výdělečnou činnost z důvodu dlouhodobých zdravotních potíží. Novou kategorií státních pojištěnců jsou od začátku roku 2018 osoby starší 26 let, které studují prvně v doktorském programu vysoké školy. I za ty je odváděno zdravotní pojištění státem pod podmínkou, že nejsou zaměstnány anebo samostatně výdělečně činné.
1x
podmínečné vyloučení je podmínka, ne vyhazov, pokud neuděláš další průser----pokud je ti 18 tak proč jsou hodiny neomluveny, když si je omlouváš sám?
Podmínku jsem měl už 3 týdny zpět a od té doby mi přibylo dalších 16 hodin. Sami si můžeme omluvit jen nějaké 3 dny, pak už nám uznají jen omluvenky s razítkem např. od lékaře a u toho jsem v ty dny nebyl a zpětně mi to neomluví.
1x
Nejdřív si zjisti, zda Tě ta jiná škola přijme. To není povinnost, nejsi na základce. A správně bys měl mít uzavřený ročník, jinak půjdeš znova do toho samého, neboli opakovat. Pokud Tě teda přijmou. To záleží na situaci na té škole a jak rozhodne ředitel. A ti ředitelé škol se znají ze společných porad a školení. Zavolají si a ten Váš mu řekne, že to flákáš a tenhle Tě pak přijmout nemusí. Je nejlépe na tu novou školu přijít osobně.
Nechápu takhle si to zavařit v podmínce. Asi jsi nenapravitelnej...
0x
tak jestli jsi se ožral a nešel do školy, tak to fakt neomluví nikdo...a až budeš v práci tak máš taky vyhazov...
- Co pro mě obnáší podmínečné vyloučení?
- Vyhazov ze školy - jak se mu dá pomoc?
- Podmínečné vyloučení
- Podmínečné vyloučení ze školy
- Podmínečné vyloučení - co to znamená?
- Co mi hrozí za neomluvené hodiny?
- Co znamená podmínečné vyloučení?
- Vyhazov ze školy a přestup na jinou školu
- Vyhazov ze školy - pozdni doručení omluvenky
- Podminene vylouceni - lze?
- Vyloučeni ze školy
- Proplacení škody na majetku
- Dvě důtky za jeden přestupek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.