Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr právnické vš

Od: natty odpovědí: 8 změna:
Zdravím, přemýšlím, na jakou z právnických vš jít, zatím u mě asi vítězí Brno a Plzeň, v potaz přichází i Olomouc. Momentálně jsem na právech na Karlovce v rámci cžv, ale pro příští rok plánují jít jinam. Chtěla bych nějakou lehčí školu, než je právě UK. Co jsem slyšela, tak Brno s Plzni by měly být lehčí, o Olomouci jsem toho naopak moc dobrého neslyšela. Mohl byste někdo prosím dané školy zhodnotit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Opravdu si myslite, ze zde naleznete nekoho, kdo ma prime srovnani (soucasneho) stavu?

natty
hodnocení

Nepotřebuji úplně ani srovnání, to se obávám, že ani nenajdu, ale třeba aspoň nějaké poznatky z jedné ze škol a její náročnost, bohužel nikde nic od studentů se mi dohledat nedaří.
liska5

Brno... Plzeň má takový punc právnických rychlokvašek..

hodnocení

0x

Tak teď nevím, jestli chceš mít jenom diplom z právnické fakulty za minimum úsilí a nebo chceš kvalitní přípravu na výkon tvé budoucí právní profese.

Jestli jsi už teď na Karlovce, tak proč nechceš zůstat tam? Myslíš, že nějaká z těch škol je opravdu lehčí? Ty základní a nejtěžší předměty mají všechny právnické fakulty stejné, dokonce i přednášející mnohdy působí na vícero právnických fakultách v republice a nepředpokládám, že by toho u zkoušek po studentech z jedné fakulty chtěli víc než po studentech z jiné fakulty. Rozdíl může být jedině v tom, že na jedné fakultě se statisticky víc vyhazuje na občanském právu, na jiné zase třeba na trestním...

Já ti radím zůstat v Praze - po škole tam potom budeš mít nejvíc možností uplatnění.

A pokud ti jde pouze o ten titul, tak si najdi nějakou soukromou právnickou fakultu nebo si dej přihlášku jen na bakalářský obor a máš to.

natty
hodnocení

Bohužel jsem teď na cžv - u kterého nych musela splnit celkem náročné podmínky, abych mohla jít do druháku a teď hledám nějakou druhou možnost, kdyby mi to ti nevyšlo. Chtěla bych dobrý poměr náročnost x kvalita výuky, určite ne si titul zaplatit a sama si ho vydřít. Měla bych tedy možnost případně jít na jednu ze zbylých 3 škol, ale nevim, která by byla ta nejlepší, protože o Brnu a Plzni jsem slyšela, že jsou to v porovnání s UK lehké školy, ale zase se obávám se kvality, o Olomouci jsem naopak slyšela, že náročnosti je na tom stejně jako UK a kvalita nic moc. Ale samozřejmě to nemusí být pravda, ráda bych tedy znala i další názory.

@natty: No tak ono to asi úplně nebude jenom o tvém výběru, ale o tom, kam tě vezmou. Dej si přihlášku na všechny tři a uvidíš. Jinak osobně co jsem se setkala s lidmi z různých právnikých fakult, hodně šikovných bylo mezi absolventy právě brněnských práv, ale rozhodně bych si na základě toho netroufla říct, že brněnská fakulta je nejkvalitnější nebo nejtěžší ze všech.

natty
hodnocení

Právě, že mě vezmou jak do Brna, tak do Olomouce a Plzně. Ale děkuji za komentář.

legalise
hodnocení

0x

Ahoj, k tomuto tématu se prostě nemůžu nevyjádřit.

Chodím na Brněnské práva do třetího ročníku. Popravdě mě hodně zamrzelo, jaký máš názor na práva v Brně. Mám pocit, že to odráží tvůj celkový nepřehled ohledně právnického vzdělání v ČR. V zásadě je jedno, na jakou právnickou fakultu jdeš, Brno, Praha i Olomouc jsou velmi kvalitní vysoké školy, ale dlouhodobě je nejkvalitnější právnická fakulta v Brně.

Náročnost je všude přibližně stejná, jsou to práva, není to nic lehkýho, ale rozhodně to na Karlovce není těžší, než na ostatních.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]