Nejste přihlášen/a.
Tak teď nevím, jestli chceš mít jenom diplom z právnické fakulty za minimum úsilí a nebo chceš kvalitní přípravu na výkon tvé budoucí právní profese.
Jestli jsi už teď na Karlovce, tak proč nechceš zůstat tam? Myslíš, že nějaká z těch škol je opravdu lehčí? Ty základní a nejtěžší předměty mají všechny právnické fakulty stejné, dokonce i přednášející mnohdy působí na vícero právnických fakultách v republice a nepředpokládám, že by toho u zkoušek po studentech z jedné fakulty chtěli víc než po studentech z jiné fakulty. Rozdíl může být jedině v tom, že na jedné fakultě se statisticky víc vyhazuje na občanském právu, na jiné zase třeba na trestním...
Já ti radím zůstat v Praze - po škole tam potom budeš mít nejvíc možností uplatnění.
A pokud ti jde pouze o ten titul, tak si najdi nějakou soukromou právnickou fakultu nebo si dej přihlášku jen na bakalářský obor a máš to.
Bohužel jsem teď na cžv - u kterého nych musela splnit celkem náročné podmínky, abych mohla jít do druháku a teď hledám nějakou druhou možnost, kdyby mi to ti nevyšlo. Chtěla bych dobrý poměr náročnost x kvalita výuky, určite ne si titul zaplatit a sama si ho vydřít. Měla bych tedy možnost případně jít na jednu ze zbylých 3 škol, ale nevim, která by byla ta nejlepší, protože o Brnu a Plzni jsem slyšela, že jsou to v porovnání s UK lehké školy, ale zase se obávám se kvality, o Olomouci jsem naopak slyšela, že náročnosti je na tom stejně jako UK a kvalita nic moc. Ale samozřejmě to nemusí být pravda, ráda bych tedy znala i další názory.
@natty: No tak ono to asi úplně nebude jenom o tvém výběru, ale o tom, kam tě vezmou. Dej si přihlášku na všechny tři a uvidíš. Jinak osobně co jsem se setkala s lidmi z různých právnikých fakult, hodně šikovných bylo mezi absolventy právě brněnských práv, ale rozhodně bych si na základě toho netroufla říct, že brněnská fakulta je nejkvalitnější nebo nejtěžší ze všech.
Ahoj, k tomuto tématu se prostě nemůžu nevyjádřit.
Chodím na Brněnské práva do třetího ročníku. Popravdě mě hodně zamrzelo, jaký máš názor na práva v Brně. Mám pocit, že to odráží tvůj celkový nepřehled ohledně právnického vzdělání v ČR. V zásadě je jedno, na jakou právnickou fakultu jdeš, Brno, Praha i Olomouc jsou velmi kvalitní vysoké školy, ale dlouhodobě je nejkvalitnější právnická fakulta v Brně.
Náročnost je všude přibližně stejná, jsou to práva, není to nic lehkýho, ale rozhodně to na Karlovce není těžší, než na ostatních.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.