Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiný počet bodů u přijímacího řízení

Od: nevim1 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, chchi se zeptat na obou školách mám jiné bodové ohodnocení za přijímací řízení z matematiky a češtiny a za známky mám méně bodů, i když jsem si počítal a místo 6 bodů jsme měl mít 8.5 bodu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

no, asi jste si to špatně sečetl. každá škola může bodovat jinak, proto na obou školách nemusíte mít stejně bodů. tedy i když v obou školách vám započítají z CERMATu třeba 45 bodů, tak jedna škola je v rámci školního bodování třeba nechá v tomto počtu a počítá je do celkového hodnocení jako 45 bodů. druhá škola je třeba vynásobí koeficientem 0,6 a započítá je do celkového hodnocení jako 27 bodů. to jsou jenom takové nejjednodušší možnosti, jak může být původně stejná hodnota započítána různě.

liska5
hodnocení

0x

Nejspíš podat námitku řediteli té které školy. Mít argumenty v ruce a zkusit ředitele navštívit osobně, že se domníváš, že se stala chyba. Jestli je možné Tvoje výsledky přezkoumat. Vystupovat slušně, klidně...Držím palce!

hodnocení

0x
Body z testů se počítají ty lepší z obou pokusů, matematika i ČJ samostatně. No a body školy za prospěch a jiné aktivity (které jsou neobjektjvní a přitom u některých škol zcela nepochopitelně dominují) jsou někdy popsány dost obtížně spočitatelně, někdy s tím i šklly manipulují kvůli covidu, hako že si vybírají jen pololetí, kdy bylo méně online výuky. Takže si to ještě jednou přepočtěte a ideálně ještě nechte přepočítat někomu dalšímu a co nejdříve podejte odpor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]