Nejste přihlášen/a.
Popravde na svych detech vidim problem v dnesnim vzdelavacim sytemu.
Kluk ve 4. tride a nejhorsi znamka z pisemky je 2-. To je znamka pro ty, kteri by zaslouzili suverene za 5. Aby se deticky nahodou necitili ublizene. WTF.
Misto toho, aby se natvrdo dozvedeli, jak na hovno na tom jsou a dostali tak po cuni a donutilo je to maknout.
Pak prijdu k uciteli nebo na skolu, kde se takoveto moderni metody nepraktikuji a tam sakra tvrde narazi.
A to mi prijde, ze presne tohle bude mozna i problem vasi tridy a one zdanlive zasedlosti ucitele. Proste vyzaduje znalosti. A bohuzel moderni precitlively system pristupu ke vzdelavani vam neumoznil se setkat s realitou, ze vase znalosti stoji za prd.
Učitel nechce dávat pětky! Chce, abyste to uměli! Na VŠ je nejhorší trojka. A v jednom předmětu jsme šli téměř všichni na tu zkoušku víc jak třikrát. Nechtěl nám dát trojku a pustit nás dál polovzdělané.Tak jsme dřeli opakovaně, byli vyhazováni a vraceli se, až většina dostala za 1.
Dodnes, po 50 letech, ten předmět ovládám.
Tak si všichni vyžádejte přezkoušení před komisí. Každý učitel má jiné požadavky, liší se to škola od školy, učitel od učitele. Já jsem studovala na gymplu, který byl v rámci města považovaný za ten "prestižnější" v porovnání s druhým gymplem a prý i sami učitelé uznávali, že za co u nás byly trojky, v té druhé škole byly hodnocené jedna mínus. A obě školy měly status gymnázia, jely podle stejným osnov, ale učitelé na nás byli tvrdší. Vyžádejte si (když je vás údajně víc) přezkoušení a předveďte se
Ano, může se to. Do konečné známky přece nespadají jeno ty jednotlivé známky, které vypotíš ve škole. Patří sem něco víc. Třeba zájem o předmět, aktivita v hodinách /zda se hlásíš/, různé doplňující dotazy, aby učitel viděl, že Tě to učivo skutečně zajímá. Dále nezapomínat domácí úkoly ani pomůcky na hodinu. /chybí sešit, učebnice, kružítko, nebo jeden žák občas zapomněl i celý penál!/ Z toho je vidět /ne/zájem o školu. A taky férové chování. Když Tě každou písemku nachytá učitel opisovat, co si o Tobě má myslet?
Pokud máš průměr 4,02 a sedíš v hodinách jako cibule na záhoně, ruku nezvedneš, jak je rok dlouhý, pochopila bych, že k tomu učitel přihlédne a známka bude pak horší. Chtělo by to se začít učit a jinak se zapojovat do výuky. Ještě je nějaký čas, jistě se Ti povede uhrát opravdu "čistou" čtyřku. Jaga.
Nemám ráda výraz "učitel si na mě zasedl." Ano, může se stát, že má některé žáky oblíbenější, než jiné. Což by neměl. Ale je to podle toho, jak se chovají, zapojují do výkuky, jak se projevují. Pokud bude mít učitel ve třídě polovinu pitomců, nedá se říct, že si na ně zasedl. Spíš je z nich na Chocholouška, chtěl by je něco naučit - a ono to nejde. A já ho lituju.
zrovna zájem o předmět a aktivitu v hodině bych nedával jako měřítko pro hodnocení, to je ten nejblbější argument co učitel může mít...když mě prostě ten předmět nezajímá a nebaví, tak se nebudu tvářit, že ano jen proto, abych dostal lepší známku...budu dělat pouze vše nezbytné, abych splnil a prošel...když jsem byl na stávárně tak spolužačka odpověděla profesorovi, když jí hlásil, že na vysvědčení dostane mezi 2-3, že jí to je jedno. Ji dějepis nezajímá a těžkou hlavu si z toho nedělá...na to se profesor zprčil, vyvolal ji na zkoušení a samozřejmě dostala za 5...ona se zas nenechala, šla si stěžovat, že to bylo konstruktivní zkoušení s cílem, aby opravdu dostala za 5 a uspěla...stejně jako s tím co řekla profesorovi...
Samozřejmě tohle se nedá praktikovat na 100% předmětů ve škole a za každé situace...Ale třeba stavařovi jsou nějaké dějiny bůh ví čeho a případně nějakej Nitze a další rádoby myslitelé k prdu...
Jinak souhlasím s tím co tu bylo napsáno dříve a výše...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.