Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Květinový drát

Od: oxidan* odpovědí: 8 změna:

V několika starších publikacích jsem našel pojem "květinový drát", ale netuším, co by to mohlo být. Zná někdo vysvětlení? Díky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Na vyvazování a vázání květů,věnců a pod,.zelený.

liska5

Na takových cívkách dlouhých asi deset cm ho prodávají namotaný, jako nítě, zelený, asi milimetr tlustý drátek, někdy šedý ocelový.

liska5

Omylem vytištěno 2x

oxidan*
hodnocení

To je mi podivné...květinový drát byl uvedený v návodu k pokusu - hoření železného (ocelového) drátu v čistém kyslíku. Předpokládám, že byl míněný nějaký tenký drát, ale nevím, proč zrovna květinový.

liska5

Protože květinový zná většina lidí. Jsou jím připevněny umělé květiny ve věncích...

hodnocení

0x

Je to vázací drát pro květinové vazby. Bývá nejčastěji zelený, aby ve vazbě nebyl vidět. Viděla jsem ale už i černý. Prodává se namotaný na takové dřevěné štěpině, je tenký a snadno se ohýbá podle potřeby. Koupíte ho nějčastěji v prodejnách květin, není drahý. Mám ho dole v dílně, ale nemám tam cestu. Až tam půjdu, nafotím. Jaga.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Obávám se, že vázací drát není totéž, co drát květinový. Myslím, že květinový drát je ten, kterým se "podpírají" velké květy, např. gerber, aby se jim předčasně nesklonily "hlavičky", nebo ve větších kyticích, kde mají být jednotlivé i tenké stvoly s květem rozprostřené do prostoru. Jedná se o celkem tvrdý drátek, rovný a často nepoplastovaný. Květinové drátky se prodávají ve floristických potřebách na kusy dlouhé cca 40cm v baleních po 10 kusech. Ida

liska5

*mir*Pak tedy upozornit tazatele, že je to tento drát...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]