Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká laťka - střední škola

Od: habynn odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, nikdy jsem nebyl žák s jedničkama či dvojkama, ukončuji ZŠ a zjišťuji, že na obor střední školy (na který se hlásím) bych se dostal, jenže bych byl mezi těma horšíma či nejhoršíma na škole..Můj průměr asi 2,2...A mám dilema, zkusit tuto střední školu, kde bych měl určitě poté lepší zaměstnání, jenže nejsem moc studijní tip, jak se říká, snažím se to " vochc*t" kde to de..A nebo si bez problému "větších" udělat VL, ikdyž poté bych si asi zamakal na dobré peníze...

Můžete mi poradit...děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, tady jednoznačně platí úsloví: Kdo umí, umí! Kdo neumí, čumí... a vůbec to není o razítkách ze škol! Tak to dneska funguje a je to opravdu nejlepší a nejspolehlivější uplatnění...

hodnocení

1x

Svatopluk Cech (a Dusan Jasanek) kdysi rekli:

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo zná jen malý cíl.

Tak nad tim zapremyslej a pak se rozhodni, na kterou skolu jit.

frame*
hodnocení

0x

Když jsem byl před lety ve stejné situaci, smýšlel jsem úplně stejně. Na ZŠ jsme každý měl takové sezení se svými rodiči a psycholožkou. Ten rozhovor si živě pamatuji. Z naší strany zazněla otázka zda jsem si neurčil až příliš vysoký cíl. Odpověď byla velmi nejistá, ale v podstatě mi bylo řečeno, že bych to měl zkusit. Řekla to ale takovým stylem jako by o mém úspěchu a úspěšném absolvování silně pochybovala. Skutečnost byla takové, že jsem se hned od začátku stal premiantem třídy, podotýkám aniž bych se kdykoli cokoli učil. Až mi to bylo nepříjemné, když mi říkali chodící encyklopedie. V pondělí mě neminuli otázky typu: "Tak co, které konference si o víkendu stihl absolvovat?" Asi to bude znít velmi sebevědomě ale byl jsem opravdu dobrý (v porovnání s ostatními) Postupem času jsem získával spoustu nabídek na brigády a melochy v daném oboru. Bylo jich tolik, že jsem musel odmítat. Nyní mám spoustu práce, které dávám přednost před školou. Letos mě čeká maturita, ale já jěště nemám zjištěné vůbec žádné informace. Díky mé přednosti práce před školou se rapidně zhoršuji i přesto, že mám průměr na přijetí na VŠ bez příjímaček.

Proč ti to píšu?

1) Aby si viděl, že zpočátku jsem na tom byl stejně a psycholožka není bůh.

2) Aby sis pamatoval můj příběh - poučil se z něho a nedopadl stejně. (Sám jsem před touto situací byl vyrován svým profesorem, který si všiml mých mimoškolních aktivit - bohužel mě varoval pozdě)

3) Být znovu na tvém místě určitě too zkusím. Brzi zjistíš zda to zvládneš či přestoupíš na nižší obtížnost. Rozhodně to ale nevzdávat při prvních neúspěších. Chce to zkusit vydržet a myslet na to, že pak udete mít více možností např. při získání nějaké živnosti. I přesto, že dle mého názoru množství vydělaných peněz neovlivňuje úroveň našeho běžného vzdělání, ale finanční gramotnost.

hodnocení

0x

1) udělat VL

2) v nástavbě odmaturovat (večerně nebo v denním studiu)

myse*
hodnocení

0x

Podívej se - máš několik možností. Nevím jaký obor jsi si zvolil - jestli třeba existuje možnost maturitního studia/vučení...(např. číšník,kuchař/hotelovka)

Na střední škole už se neberou známky stejně jako na základce. Tam trojka, čtyřka zase tak moc nevadí...hlavně když se doplazíš k maturitě a uděláš ji! Navíc většina studentů se "probere" nejpozději ve třeťáku a začne makat - a na výsledku je to znát...

Máš dvě možnosti - zkusit tu střední školu, ale nesnažit se všechno ošidit ale spíš trochu máknout aspon ze začátku...

nebo jít na učňák a po 3letech na většině učňáků nabízejí možnost 2leté nástavby ukončené maturitou...

Je pravda, že když si nejsi jistý, jestli to zvládneš, je lepší mít po 3 letech něco v ruce (VL) a maturitu dodělat - a nebo nedodělat...

Protože když tě vyhodí na SŠ - nemáš nic - jen základní vzdělání...

habynn
hodnocení

Děkuji, za rady..:) Ještě to promyslím...

A na jakou školo že bych to chtěl?..Je to IT (informační technologie) ..počítače mě baví..Ale určitě bych to rád zkusil, ikdyž se velice bojím AJ a M, jak to budu zvládat, poněvač jsem v tomto duetu nebyl nikdy moc dobrý :)...

Můj známý se na školu IT dostal jako poslední nad čarou, nicméně ji vystudoval (někteří "lepší" odpadli) a nyní pracuje v oboru. Jen na okraj, první jeho místa nebyla nic moc, pak byl v Contactelu (ten už vlastně není) a jinde, dobrá místa. Nikdy nebyl vynikající matematik, (zato talent na angličtinu), ale oboru rozumí. (Jen prop zajímavost, počítač, ze kterého tohle píšu, mi včera postavil on.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]