Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kritika ve škole

Od: radek7 odpovědí: 6 změna:
Studuji první ročník na pedagogické fakultě.
V jednom předmětu jsme měli za úkol si připravit 5minutový projev na jedno téma z oboru.
Projev jsem si důkladně připravil, akorát jsem překročil v mluvení ten limit 5 minut.
Učitelka mě přerušila, řekla naštvaně: "a co dál budete ještě vyjmenovávat..., toto nebylo cílem..., přejděte k závěru."
Kvůli tomu jsem úplně rozhozený, pořád na to myslím a cítím se strašně, ještě nikdy se mi toto nestalo.
Jak se nad tím povznést? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Škola by měla být od toho, aby něco naučila. Člověk se obecně nejvíc poučí z chyb, které v životě udělá.

Jestli jste dosud žil ve světě, kde Vás všichni jen chválili a očekáváte, že se to bude dít celý Váš život, tak je něco špatně.

Pokud zadání znělo "projev na 5 minut", tak jste si neměl hrát na Fidela Castra a zbytečně to neprotahovat.

Berte to jako poučení pro příště. Pokud se každý bude vykecávat, tak kolegové z ročníku nebudou mít šanci si to vyzkoušet a přednášející nebude mít šanci jejich projev ohodnotit.

hodnocení

3x

Pokud vás rozhodí toto, tak si neumím představit až budete v zaměstnání a šéf vás zpéruje pro nic za nic /tedy spíš proto, že se blbě vyspal, bolí ho zub, nebo večer nic nebylo/. To vás rozhodí mnohem víc. Trochu flegmatismu by to chtělo. Chybí vám kluci ta vojna.

To je fakt, lidi jsou sprostý až hanba. Nicméně pokud se kluk skoro sesype z výčitky učitelky, tak to není normální.

david12

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 20. 04. 2022 16:38:09
prosím jen slušně.

kangaroo
hodnocení

3x

Jestli tě rozhodí tohle, tak při psaní bakalářky/diplomky skončíš na práškách a u státnic se složíš. Vykoukni trochu ze svojí ulity, jestli si doteď žil ve světě, kde ti všechno vycházelo, nikdy jsi neudělal chybu a všichni tě měli rádi, tak tě střet s realitou sejme. Uvědom i, že máš před sebou (pokud jsi na bakaláři v prváku, jak píšeš) dalších třeba 35 předmětů, 35 možností, jak tě můžou učitelé shodit, to se složíš pokaždý? Bakalářku radši s vedoucím konzultovat nebudeš, aby tě náhodou nezkritizoval, a ke státnicím radši nepůjdeš vůbec?

Já jsem státnicovala nedávno. Malý obor, ke státnicím nás šlo osm, půlku z nás vyhodili, jedna holka napodruhý neudělala ani jednu část a na třetí, poslední pokus jí čekají kompletní celý státnice. A taky musí zatnout zuby, přece ty tři roky studia nezahodí do koše. U druhého pokusu jsem se potkala s dvěma klukama, kteří byli na prvním, řádném pokusu - státnice jako takové oba udělali, ale učitelé jim neuznali bakalářky. A co, show must go on, tak bakalářky přepíšou a snad se s nima uvidím na promoci. Neber život tak vážně. Stejně z něj živej nakonec nevyvázneš ;)

hodnocení

1x

Vy sice budete o něco mladší, ale okamžitě jste mi připomněl:

" Příslušníci generace sněhových vloček trpí ve větším procentu než jejich předchůdci přehnanou citlivostía zaměřením na sebe sama.Vykazují psychickou křehkost,slabou rezilienci, snadno se urážejí.Věří, že na základě své jedinečnosti mají nárok na zvláštní zacházení.

Generace sněhovýc/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]