Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkdy můžu používat titul?

Od: degree odpovědí: 13 změna:

Krásné velikonoční pondělí, poradno,

chci si podat přihlášku na navazující studium, na stejné škole, kde jsem studovala bakaláře. Státnicovala jsem v zimě a promoci budu mít až na jaře. Můžu si tedy v přihlášce vyplnit titul Bc.? Co jsem tak projížděla internet, tak lze titul používat od dne složení státnic, tak se chci jenom ujistit.

Krásné Velikonoce *slunce*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

10x
Konkrétní odpověď neznám. Jen poradím,titul používejte v životě jen v nejnutnějším případě. Odzkoušeno v praxi.

qwert
hodnocení

3x
Od vykonání poslední části závěrečných zkoušek. Promoce je společenská, ceremoniální událost, na možnost používat titul nemá vliv. Například v roce 2020 se promoce nedělaly vůbec kvůli covidu a samozřejmě to neznamenalo, že absolventi měli smůlu...
pravni-rady.eu/...

honza7*
hodnocení

2x
Ano, titul lze používat ode dne složení státnic. Pokud jde o akademickou půdu, tak si klidně do přihlášek nebo seminárek Bc. uvádějte, jinak doporučuji v běžném životě používat až titul po ukončení následujícího magisterského programu. A musím poradit absolutní opak než je zde nejvíce hodnocená rada. Naopak, titul používat co nejčastěji. Lidičky se k Vám pak chovají uctivěji, odzkoušeno. Zejména ve zdravotnictví, u lékaře, v nemocnicích atd. doporučuji zcela důsledně jako pacient tituly uvádět, tam si na to velice potrpí a také se k vám pak nechovají jako k běžnému pacošovi, opět odzkoušeno. Je to přímo na radu mého známého z řad lékařů. Při registraci u nového obvoďáka se mě dokonce na titul sám zeptal, když mi vyplňoval kartu. Takže vřele doporučuji uvádět.
sametka

Souhlasím s prvním názorem, co nejméně používat titul. Já ho užívám jen když se pohybuju ve své profesi. U lékáře schválně ne, protože v případě hospitalizace vám ho napíšou na postel a od té chvíle nejste paní XY, ale jen paní inženýrka. Nemoc se týká mého těla, a ne dosaženého vzdělání. A že by se mno jednali jinak, kdyby věděli , že mám VŠ? Zatím jsem se setkala se zdravotníky, kteří se chovají ke všem uctivě, bez ohledu na vzdělání pacienta.

Je to tak sametko. Zdravotníci jednají tak, jak na ně pacient mluví.

VŠ nijak nemění přístup. Možná k horšímu viz. Kačanová z videa :)

id
Když titul uvedete v čistírně, lépe vám vyčistí kabát?

id, spíše hůře, pokud bude platit klišé titul x bez titulu = arogant

hodnocení

1x
Bc nie je titul, kto si to pise, je kazdemu na smiech. Ani rozni pochybni inzinieri bezpecnostneho manazerstva alebo magistri socialnej prace nie su lepsi.
Mě zas přijde vtipné, když si lidé trvající na DiS za jménem *smich*
Já svůj titul vesměs nepoužívám nikdy.

zaseja
hodnocení

0x

A jaký má smysl ten titul ukazovat?

18.04.22 23:22

20.04.22 16:57

*smich*

id
Ještě mohu doporučit si dát titul na poštovní schránku a na zvonek. A to proto , aby měl zloděj lepší výběr, který byt má vykrást.‍♂

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]