Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internetové stránky pro učení biologie

Od: leoo odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, sháním skvělé stránky pro studium biologie člověka. Něco, co se hodí k přípravě na medicínu.

Děkuji, Leo

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

anato
hodnocení

1x

Nějaká učebnice pro gymnázia, my jsme na gymplu pracovali s knihou Biologie pro gymnázia, autoři Zicháček a Jelínek. Možná ji seženeš v PDF, je dost drahá, já ji sehnala na bazaru od jedné paní asi za 130 korun (jako nová, nepopsaná, měla jsem fakt štěstí), běžně stojí (nová, z knihkupectví) 700. A i na bazarech ji prodávají třeba za 400. Nebo jinou učebnici, ale konkrétně Zicháček a Jelínek jsou super.

Holt ne všechno je online až pod nos :) A pro biologii člověka se používá i v běžně řeči termín "anatomie," to pokud jako rád-by-student-medicíny nevíš, tak doufám, že se ti nikdy nedostanu do rukou.

leoo
hodnocení

Ou, netušil jsem, že termín "biologie člověka" je nesprávný a nesmí se užívat . Poděkovat vám však musím za doporučení.

ester
Pojem biologie člověka není chybný :)
Citace z Wikipedie:
Biologie člověka je biologický vědní obor, který se skládá z několika oblastí:
- antropologie = Zabývá se původem a vývojem člověka
- anatomie = Sleduje vnitřní stavbu lidského těla
- fyziologie = Studuje činnost a funkci orgánů lidského těla
- genetika = Je věda o zákonitostech dědičnosti a proměnlivosti organismů

liska5
hodnocení

0x

Vyšla nedávno nová Biologie pro gymnázia, Jelínek, Zicháček, za 700,-, Je to fakt našlapaná a dobře systematicky sestavená pořádně tlustá učebnice, kde je všechno od botaniky po člověka. Kupovala jsem ji vnučce.

Biologie člověka není jen anatomie /co to je/ , ale i fyziologie /jak to funguje/+ genetika,...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]