Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, letos bych se chtěl přihlásit na vysokou školu. Jelikož jsem trošku složitější povaha sám pořádně nevím na jaký obor se přihlásit. Baví mě od všeho trochu což je největší problém. Neznáte nějakou poradnu, kde by mě dokázali alespoň částečně nasměrovat? za nápady moc děkuji.
Na střední škole máte psychologa a poradce ti by měli poradit.
Vycházejte z toho jakou studujete střední školu, které věci vám jdou lépe a které hůř, kolik se na kterou školu hlásí uchazečů, jaké je uplatnění po ukončení studia, zda je škola soukromá či státní, zda je v blízkosti bydliště.
Zkuste napsat co studujete nyní a co vás baví, jistě se tu najdou tací co vám poradí.
ja už mam střední školu vystudoval v roce 2002 studoval jsem Veřejnou správu bohužel nebyla možnost se tomuto oboru věnovat a navíc práce v kanceláři mě až zas tak nebaví. Věcí kolik mě baví je spoustu: technické věci, počítače ale baví mě i právo, psychologie.
V návaznosti na střední školu -Co třeba specializace v pedagogice se zaměřením na soc. služby-pro chlapa nic moc výdělek a sedíte v kanclu. Technické věci bych zvolila VUT něco kolem počítačových technologií-dobré uplatnění i plat. Právnická fakulta (dnes snad už i ta v Plzni) také není od věci.
Tak zkuste přemýšlet jinak. Co dnes děláte, pomohlo by vám v nynějším zaměstnání vystudovat jaký obor?
Vzhledem k tomu, že tazatel je "trošku složitější povaha" jakož i k tomu, že volba budoucího povolání je celkem závážná věc a je dost zlé, pokud člověk studuje či pracuje v oboru, který nesnáší,t ak bych doporučil navštívit poradenské středisko. Ono často je totiž rozdíl mezi tím, jakou má člověk představu o nějakém povolání a tím, jaké skutečně to povolání je.
Relevantní odkazy:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.