Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám dotaz ohledně ukrajinského nacionalistického odboje(UPA).
Které státy zkoumaly masakry ve Volyni a celkově válečné zločiny organizace UPA?
Nikde na internetu to nemohu najít.
Dělám prezentaci do školy a domnívám se, že by čísla mohla být mírně nadhodnocena, pokud aktivity skupiny UPA zkoumalo Polsko nebo Sovětský svaz.. zkrátka pokud to zkoumali ti, kteří se s Ukrajinci nikdy neměli v lásce a bylo jim Ukrajinci ublíženo nejvíce.
Děkuji za odpovědi, pf
zkoumaly = vyšetřovaly
Jedno mi tam chybí, a to příčina. V podstatě jsou to Stalinské čistky, likvidace Ukrajinců řízeným hladomorem. Stalinovou hrůzovládou týraní Ukrajinci pak Hitlera vítali, jako osvoboditele. To pak bylo samozřejmě trnem v oku především Rusům.
Přečti si článek na Novinkách ze dne 22.3.2022 v sekci Analýza. Alex Švamberk - Ukrfašisti, banderovci a ruská propaganda.
Už v padesátých letech jsem studoval se zájmem materiály o armádě otěcka Bandery.Ti hodlali už s podporou Hitlera vytvořit "svobodnou" Ukrajinu.Ovšem díky tomu,že na Ukrajině žilo vždy mnoho ruzných národností,byla tato snaha dosti marná.Byli vybíráni jen rasově čistí ukrajinci.Nakonec je Hitler téměř nesnášel.Vytvářela se tam až tvrdě segreační struktura.Nakonec se před Rudou Armádou stahovali na západ.Skončili statisíce Ukrajinců v amerických zajeteckých táborech v západním Německu.Vrátili se jejich mladší účastníci a potomkové aby se zůčastnili "revoluce" před sedmi lety.Ruský soused už tehdy byl značně znepokojen.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.