Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dává se v pololetí kytka?

Od: pajja odpovědí: 11 změna:

Dobrý den!

Máme doma prvňáčka a nevím, jestli se v pololetním vysvědčení nosí kytka nebo nějaká pozornost pro paní učitelku. Napište svůj názor nebo zkušenost .

Dává se v pololetí kytka?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

3x

Určitě to není povinnost, zvykem je dávat kytičku až na konci roku, ale na druhou stranu, pokud tím chcete paní učitelce vyjádřit poděkování a ocenění jejího přístupu k dětem, tak proč ne? Ale asi bych volila jen malou jednodušší kytičku - třeba 1 růže a něco zeleného, apod.

kacu*
hodnocení

1x

Já jsem zatím jen vzorná :) žákyně ZŠ, ale myslím že něco menšího by se donést mohlo, a když ostatní nic nedají tak dítko donese dáreček zase domů :D ..

doplněno 26.01.11 23:20:

Buď můžete dát růži, nebo jinou kytku či kytici, ale jistě paní učitelka nepohrdne ani menší bonboniérou :D ...

lidka*
hodnocení

1x

Já osobně jsem proti dárečkům, ať už na konci roku a vůbec v pololetí. Připadá mi to jako začátek uplácení za cokoliv, co je v povinnostech učitele a za co je placený. Ani potom v dospělosti nebude pro bývalého žáčka nic divného uplácet státního úředníka, policajta a další osoby. Každý je za svou činnost lépe nebo někdy i hůře placený. Řemeslníci si sami stanoví, kolik jim za jejich práci dáme. Potom se všichni divíme a nadáváme na korupci. :( A jestli se třída chce na konci roku s paní učitelkou před prázdninami rozloučit, na to by měla stačit jedna společná kytka třeba v květináči, která bude potom třídu v dalším ročníku zdobit.

doplněno 27.01.11 08:43:

Dodatečně jsem si přečetla odpovědi a opravdu jsem neopisovala od busse. *placni*

limetka*

Je to asi na zvážení každého individuálně, jak to cítí, mně to tedy jako úplatek nepřipadá, mám doma dva deváťáky a vždycky si sami řeknou, pro koho kytičku chtějí, ať v pololetí nebo na konci roku. Souvisí to spíše s tím, kterých učitelek si ve škole váží a chtějí jim udělat radost. A na tom nic špatného není.

jabraka*
hodnocení

1x

Kytka někomu,koho si vážím a mám ho rád,není ničím omezena.Nevidím důvod,nedat učitelce kytku kdykoliv v průběhu roku.

JABRAKA

buss
hodnocení

0x

Mně to zní, jako kdyby se to muselo ..., co když bude mít špatné známky? Učiteli třeba pivo, .. klobásy...
Už od děcka je učit dávat veřejným pracovníkům pozornosti, pak se divíme jak to tady vypadá a nadáváme.
Když už, tak se složit třída...

myse*

nee v pololetí se nic nedává. Vysvědčení se rozdává poslední hodinu v pátek a v pondělí se vrací (ale to je jak na které škole)

Kytičku až na konci roku.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, za celou školní docházku mého dítěte jsem nezažila, že by se učitelce či učitelům něco v pololetí nosilo. Na konci roku ano jako výraz poděkování třeba tu kytičku, bonboniéru, ale v pololetí mi to připadá takové divné. Toť můj názor.

radus*
hodnocení

0x

Naprosto souhlasím s většinou ostatních :) V pololetí nic,až na konci roku čokoládu,kytku či nějakou jinou ,,drobnost" :) Když syn p.učitelce něco přinese,určitě to nebude na škodu,ale podle mě ve třídě nebude moc dětí, které by stejně jako on něco přinesly :) Já sama chodím ještě posledním rokem na ZŠ a minulý rok jsem třídní učitelce nesla v pololetí čokoládu za to , že věděla že jsem bývala hodně nemocná, takže jsem většinu učiva neuměla na 100%, a zlepšila mi známku ze 3 na 2 a byla jsem jediná která se obtěžovala něco přinést :) A když jsem se ptala v nižších třídách , byli na tom podobně :) Ono v některých třídách ani na konci roku nepřinesou nějaké ty dárky všechny děti. ;)

lidus*
hodnocení

0x

Proč? Proč nosí lidé stále různé dárky učitelům,lékařům? Je to jejich zaměstnání a berou za něj plat. Kupujete snad pozornost poš´tačce když vám donese dopis nebo instalatérovi co vám opraví vodovod? Jsem pro společnou kytku třídy na konci roku a myslím kytku ne celé zahradnictví. Víte nějaký čas jsem učila na střední škole, kytka od třídy na konci roku potěší a není třeba dávat drahé bonboniery a jiné dárečky co jsou vám stejně jen na zavazení. Největší radost jsem měla když mi jedna třída dala knihu s věnováním, společnou fotkou a podpisy všech žáků a když se ti žáci i po letech hlásí.

pajja
hodnocení

Děkuji všem za osobní názor. Já se také spíše přikláním k tomu, že se kytka dává až na konci školního roku. jenom jsem zaslechla některé maminky, které mají opačný názor. Myslím, že jich moc nebude a mé dítě nebude černou ovečkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]