Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsah trojúhelníku

Od: silverfish003® odpovědí: 2 změna:

Zdravím, zítra přijímačky, takže last minute otázka:

Teď se ještě narychlo učím obsahy (v geometrii jsem nikdy nebyl nejlepší). No, a zkrátka asi takhle: na jedné stránce mě trochu překvapilo, jak označují strany. Já jsem vždycky myslel, že strana a má být ta strana, která je protější k bodu A, to stejné pro ostatní body. Zde to ale tak jaksi není. Jak to teda je?

Obsah trojúhelníku

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, je to obvykle (pokud to není dané jinak!) tak, že proti vrcholu A leží strana a. Ale na obr. tomu tak není a ničemu to nevadí.

Pro obsah trojúhelníka platí stále: obsah = strana x výška k této straně/2. (Je dobré si to pamatovat slovně, než vzoreček.)

hodnocení

0x

Milý silverfishi, jsem děda s vícero vnuky a vím co to jsou nervy před každými zkouškami natož přijímacími. A je mi líto vás dospívajících, jakým stresům jste dnes školským systémem vystavováni. Ale učit se "narychlo obsahy" půl dne před přijímačkami je kuriozita ne-li něco jiného. Tak ať to dobře dopadne, štěstí přeje odvážným, ale napříště BACHA !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]