Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnice a nerovnice - slovní úloha

Od: asih odpovědí: 1 změna:

Dobý den, chtěl bych poradit s 1 příkladem.

Agentura prodává v předprodeji vsutpenky na koncert. Vstupenky josu nabízeny ve dvou cenových úrovních. Při zahájeí předprodeje bylo dražších vstupeek o 220 více než levnějších. Po dvou týdnů se prodala třetina levnějších a 90% dražších vstupenek, bylo v prodeji nabízeno třikát více levnějších než dražších. Pomoci rovnice nebo soustavy rovnic vypočtěte, kolik vstupenek celkem agentura nabízela při zahájeí předrpodeje.

Můj postup na který jsem šel byl:

x = y + 220
x = 3y
3y = y + 220
y = 110
x = 110 + 220

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím.

Druhou větu textu jsem pochopil tak, že během dvou týdnů bylo prodána třetina levnějších (a tím pádem zbyly dvě třetiny původního počtu) a 90 % dražších vstupenek (a zbylo tedy 10 %, což je 0,1 původního počtu) a pak bylo k prodeji nabízeno třikrát více levnějších než dražších. Pak, pokud původní počet levnějších označíme x, je původní počet dražších x+220. Lze sestavit rovnici: (2/3)*x=3*0,1*(x+220) ; vyjde x=180 (původní počet levnějších) a dražších bylo o 220 více...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]