Nejste přihlášen/a.
Kdysi mě učili - je dobré znát jazyk obrovské země, se kterou lze obchodovat ( barterový obchod je také obchod). - je dobré znát jazyk svého přítele. - je dobré znát jazyk svého nepřítele. Nějak si to přeberte, já umím rusky a německy.
Totak, jj, jenže já se takto rozhodoval v roce 1985.... Proto mu žádný jazyk neurčuji, jen jsem zmínil, jaké jazyky zvládám já. A proč.
Z těch dvou španělštinu. Ono se mi to dobře říká, když my měli ruštinu povinnou už od deseti let až po VŠ včetně.. Jen mám pocit, že po téhle válce ruština nepotáhne a možná se ani nenaplní skupiny a nastane možná přesvědčování nebo i rušení některých skupin. Zase španělština se dobře učí /i jako samouk/, čte se téměř vše, jak je to psáno. Docela u ní pomáhá znalost latiny a naopak. Mluví s ní obrovské množství lidí, ale jaksi dál od našeho prostoru. Ruština se učí dobře, když se zvládne písmo, což zpočátku zdržuje. Teď k ní nebude motivace. Vzhledem k sousedům a práci za hranicí, se vyplatí němčina. Ale ta se dost plete s anglčtinou.
Španělština, je velice podobná románským jazykům. Podstatě rozdíl mezi Španělštinou a Portugalštinou je o trošičku větší jak mezi slovenštinou s češtinou. Italština je také velice podobná.
Španělština
Todos los seres humanos nacen libres e iguales en dignidad y derechos y, dotados como están de razón y conciencia, ...
Portugalština
Todos os seres humanos nascem livres e iguais em dignidade e em direitos. Dotados de razão e de consciência, ...
Italština
Tutti gli esseri umani nascono liberi ed eguali in dignità e diritti. Essi sono dotati di ragione e di coscienza ...
Stačí se trochu doučit další a budete jim trochu rozumět.
----
Jinak pro Vás: angličtina, němčina, polština, francouština, ...
Tak u nás bude firma chtít spíše ruštinu, protože popravdě jsem ještě nikdy neviděl inzerát, že by někdo hledal někoho, kdo umí Španělsky. No a jinak se rusky domluvíte akorát tak v Rusku, ale i bez znalosti jazyka se tam nejspíš domluvíte. To na druhé straně Země na tom budete bez znalosti španělštiny o dost hůř a anglicky se tam fakt nedomluvíte nebo možná až se 150. člověkem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.