Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký si vybrat obor na pedárně

Od: viobiocz odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem oboru na pedagogické střední. Přihlášku jsem dala i na pedagogické lyceum ,i na předškolní a mimoškolní pedagogiku, ale vůbec se nemůžu rozhodnout, co si vybrat ,kdyby mě přijali na oba obory. Po střední škole bych chtěla na vysoké škole studovat psychologii, tudíž by bylo lepší pedagogické lyceum, pokud bych se ale nakonec rozhodla že na vysokou nechci, lepší zaměření bych měla s vystudovaným oborem předškolní a mimoškolní pedagogiky. Chtěla bych ale vědět, zda bych se mohla na vysokou školu psychologickou dostat i s vystudovanou předškolní a mimoškolní pedagogikou, nebo jestli jde na psychologickou střední jít pouze z oboru pedagogické lyceum.
Má další ne tak důležitá otázka je, jestli bych si měla vybrat spíš hru na kytaru či na klavír. Chtěla bych si vybrat ten lehčí nástroj z těchto dvou, jelikož bych hru na hudební nástroj v budoucnu stejně s mým vysněným zaměřením nevyužila, ale pedagogické střední je však povinné si jeden z těchto nástrojů vybrat, pro nějaké lidi kterých jsem se ptala je však lehčí kytara a pro některé zas klavír, tak bych potřebovala poradit co je skutečně objektivně lehčí nástroj na naučení.
Děkuji za pomoc, odpověď na obě otázky je velice vítána.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pibono
hodnocení

3x

Zrovna na psychologii (VŠ) jsou dost náročný přijímačky. Kamarádka psychologii vystudovala a střední má tuším zdrávku, většina lidí, se kterýma přišla do kontaktu, byli gymplaři. A prý už samotný přijímačky byly dost jemný síto. Na VŠ můžeš jít odkudkoliv - je úplně jedno, kdybys šla z pedagogický střední třeba co já vím, studovat historii, jde o tvoje rozhodnutí. Nikde není psaný, že pokud máš vystudovanou nějakou střední, tak na určitou VŠ nemůžeš. Výběr VŠ je o svobodný vůli, ale musíš počítat, že se nemusíš dostat, protože bys neměla základy, který by ti dali na jiným typu školy. Stejně jako musíš počítat s tím, že se počítá s tím, že máš ze střední aspoň malinký základy. Přihlášky už jsou podaný, já bych se být tebou poradila s výchovnou poradkyní a s rodiči.

viobiocz
hodnocení

Podle všeho prý lyceum připraví člověka lépe na vysokou než klasická střední škola takže bych se nejspíš přiklonila spíš k tomu lyceu, děkuji moc za radu

joudic*
hodnocení

2x
umite psat vsemi 10? nebo aspon podobne? mate hbite prsty a umite jimi pekne hybat separe na povel? Pak klavir. Ke kytare nevim, protoze nevim co vas budou ucit a na cem.. klavir je klavir, ale kytara se vice vetvi.
viobiocz
hodnocení

Včera jsem se koukala pořádně na internet a hledala si co je lehčí a přestože kytara byla ve více případech popsána jako tou lehčí variantou, klavír je prý mnohem lepší pro začátečníky, a jelikož nemám žádné zkušenosti s hrou na jakýkoliv nástroj, nejspíš si vyberu klavír, děkuji za radu

liska5
hodnocení

2x

Určitě snažší je klavír! Jestli máš hudební sluch, tak na kytaru se naučíš pár akordů a budeš to mít jako koníčka. Stejně snadno se dá naučit na flétnu. V podstatě za pár dní jsem přehrála tu školičku hry na zobcovou flétnu.. Předškolní pedagogika jsou malé dětičky, školky. A mimoškolní je vychovatelství a vedení zájmových útvarů pro žáky a studenty. Na obou jsou základy psychologie obecné, vývojové, sociální, ... Na VŠ obor psychologii připraví nejlépe gymnázium, a někdy se dostanou i z jiných oborů. Podstatná je maturita. pak je dobré, když bude mít k psychologii blízko. Hodně jsou důležité osobnostní předpoklady. Mám na mysli Tvé schopnosti, talent, povahové rysy..

viobiocz
hodnocení

Psychologii blízko rozhodně mám, rozhodnuta že ji chci studovat už jsem nejméně dva roky a moji blízcí říkají že na ni předpoklady rozhodně mám, jen si nejsem jistá jak snadné by bylo dostat se na vysokou se zaměřením psychologie ze střední školy předškolní a mimoškolní pedagogiky, bojím se že pokud bych šla na lyceum ale rozhodla se nejít na vysokou tak bych měla těžké najít uplatnění na trhu práce, ale taky se bojím že bych šla na předškolní a mimoškolní pedagogiku a pak to měla dost těžké dostat se na vysokou obor psychologie
liska5

Výhoda je že, psychologů, nota bene těch dětských, je momentálné nedostatek. Jestli máš obavy, že střední pedák bude málo k přijímačkám na VŠ psychologii, tak už teď si získej materiály, jaké byly k přijímacímu řízení na psycholu. Projdi si biologii člověka z učebnice pro gymnázia a zjisti si, co mají na gymplu za obsah učiva v ZSV. Možná i základy latiny se budou hodit.

Flétna (zobcová) má tu výhodu, že na "primitivní"úrovni se na ni opravdu dá naučit hodně rychle. Ovšem mistrovské hraní je zase naopak náročnější než na mnohé jiné nástroje (vyžaduje velkou přesnost pohybů a artikulace).

Např. tato slečna to ovládá neskutečně dobře:

youtu.be/...

hodnocení

0x

Nevybírej lehčí nástroj, vybírej ten užitečnější. A tím je klavír. Místo not máš zrcadlo a vidíš, co dělají děti. S klavírem cvičí, zpívají i tančí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]