Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturitní sloh a AJ

Od: hshshdh odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, dnes při maturitním slohu z ČJ jsem psal na počítači, ale mám tam překlepy. Je to velký problém? Stává se to často? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wri
hodnocení

0x

Zdravím, nepíšou se maturitní slohy rukou? Pokud teda nejste handicapovaný, handicapovaným studentům je možnost psát na počítači umožněna. Má mám narušenou jemnou i hrubou motoriku a tenkrát mi to nabídli, já to odmítla, na češtině jsem spokojeně popsala asi pět A4 (sedlo mi téma), u angličtiny jsem si pečlivě odpočítala počet slov.

Myslím, že to bude brané jako chyby, s tím, že třeba tři překlepy = bod dolů. Ale nevím.

Ale musíte brát, že se očekává, že budete psát bez chyb - a to předpokládám jak pravopisných, tak překlepů. Ale žila jsem v tom, že slohy se píšou vždycky ručně a otázka překlepů tím pádem odpadá *poctar*

Maturitní sloh a AJ

k dotazu nevím, ale počítač na maturitní slohovku mají povolený i třeba děti se výraznou dysgrafií. teď mám na střední dysgrafika v prváku a tohle info mi řekli jak na dni otevřených dveří ve škole, tak i později v PPP. školní počítač s textovým editorem bez možnosti automatických oprav a bez přístupu k internetu.

hodnocení

0x
Nějak jsem se malinko ztratila v tom AJ a ČJ... Ale překlepy jsou brány standardně jako chyba. Jako kdybyste napsal v ručně psaném slohu jiná písmena. Hodnoceno je to škola od školy,s tím, že pokud někdo trpí nějakou dys, tak má větší benevolenci- klasicky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]