Nejste přihlášen/a.
Přesouvám dílčí otázku ze svého minulého tématu, protože je to tam už dost nepřehledné. Zajímalo by mě - když dělám kvas z obyčejného cukru (sacharosy), pomocí vinných kvasinek (Vínka, "hlubokoprokvášející"), jaké je optimální množství cukru přidaného do jednoho litru vody, aby ho nebylo málo, nebo naopak moc?
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Dohledal jsem si to původní téma a zjistil, že odkaz na cukr-cukr a zase cukr jsem ti už dával. Tak se omlouvám že se opakuju.
Taky jsem zjistil že epsomská sůl se dá celkem dobře sehnat a v tom cukerném kvasu ti může fungovat jako výživa pro kvasinky místo drahého pytlíčku "živná sůl" který se na vinka kvasinkách doporučuje použít.
Taky jsem zjistil že epsomská sůl se dá celkem dobře sehnat a v tom cukerném kvasu ti může fungovat jako výživa pro kvasinky místo drahého pytlíčku "živná sůl" který se na vinka kvasinkách doporučuje použít.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu
- Pálení ovoce bez palírny?
- Kvašení (ovoce)
- Slivovice - příprava kvasu
- Kolik cukru do kvasu a jestli vůbec
- Paleni slivovice
- Zastavilo se kvašení ovoce v sudu, co s tím?
- Ošetření kvasu, aby vydržel čekání
- Domácí víno výroba
- Kvas smíchaný z trnek a jablek
- Kvas z Hrusek Williams
- Slivovice v neuzavřené sklenici
- Domácí víno z hroznů
- Jak obnovit kvaseni u vina z bezinky?
- Kvas hrušek se zastavil
- Trnkové víno - recept
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]