Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvasinky Vínka - koncentrace roztoku cukru

Od: oxidan* odpovědí: 4 změna:

Přesouvám dílčí otázku ze svého minulého tématu, protože je to tam už dost nepřehledné. Zajímalo by mě - když dělám kvas z obyčejného cukru (sacharosy), pomocí vinných kvasinek (Vínka, "hlubokoprokvášející"), jaké je optimální množství cukru přidaného do jednoho litru vody, aby ho nebylo málo, nebo naopak moc?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mate59
hodnocení

0x

0,27 kg/1 lt.

 

hodnocení

0x
avatar totak
Cukernatost přes 20brix už dělá kvasinkám velké problémy. Jinak ti vřele doporučují pár minut čtení u konkurence zahrada.cz/...
Dohledal jsem si to původní téma a zjistil, že odkaz na cukr-cukr a zase cukr jsem ti už dával. Tak se omlouvám že se opakuju.
Taky jsem zjistil že epsomská sůl se dá celkem dobře sehnat a v tom cukerném kvasu ti může fungovat jako výživa pro kvasinky místo drahého pytlíčku "živná sůl" který se na vinka kvasinkách doporučuje použít.

 

oxidan*
hodnocení

0x

Díky za cenné podněty!

Jako živná sůl pro kavsinky je asi stěžejní dusičnan draselný. A pak asi dihydrogenfosforečnan vápenatý - dodává současně fosfor i vápník.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]