Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedostatečná v pololetí z matiky

Od: ajna* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,poradíte mi prosím co se stane,když propadnu v 1 pololetí z matematiky?Učitel mi po napsaném testu ,kdy jsem dostala 3 sdělil,že mi dá 4.Od třídního sem se pak dozvěděla ,že mám za 5 na vysvědčení z matiky.Studuji střední školu a bojím se,že to bude mít později na něco vliv.Nebo můžu žádat nějaké přezkoušení?(to ale údajně proběhlo,když jsem psala ten test a dostala jsem 4)Děkuji za odpověď

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. Údajně pětka na pololetí by neměla nic znamenat. Horší by to bylo na konci roku, tam je pak třeba dělat reparát na konci prázdnin, a když ho student nezvládne, tak propadá, respektive opakuje ročník. Pozor ale na to, propadnout ve stejném ročníku lze tuším jen jednou...

luccy*

Pro tazatelku už je odpověď asi zbytečná, ale jen bych vás chtěla trošku poopravit. Může se propadnout v pololetí i na konci roku, což by znamenalo dělat reparát z celého roku.. Pokud 5 není v pololetí, ale pouze na konci roku, tak je reparát z učiva 2.pololetí.

ajna*
hodnocení

A co když vím,že tu pětku mám neprávem? Byla jsem velmi dlouho nemocná a na operaci a mám i potvrzení od lékaře.a po příchodu po nemci do školy mi učitel,který mě učí z fyziky a matematiky dal lístek,kde je napsáno,že v důsledku vysoké absence v hodinách za dva dny proběhne přezkoušení za celé pololetí z matiky a fyziky.To sem se přece nemohla naučit za tak krátkou dobu*plac*

luccy*

V tom případě bych šla za učitelem a slušně bych se s ním domluvila, že to je nereálné se takové množství učení naučit za tak krátkou dobu..Pokud by mě neakceptoval, tak bych si šla o tom promluvit s ředitelem školy..Ovšem, pokud ti není 18let, tak bych toto jednání nechala na rodičích..Přece jenom učitelé jednají líp s dospělým, než studentem..To mám ověřené.

jirbar*
hodnocení

0x

Matematika pokud se pamatuji, byl jediný dobrý předmět pro "líné" (mezi něž jsem taky patřil) kde nebylo třeba se prakticky učit.

Těch pár pravidel a vzorečků to si jeden za chvíli zapamatoval. No a pak již jen stačilo používat jenom vlastní hlavu. A to se dnes neděje, jak vyplývá skoro z každodeních dotazů tady.

Za to dějepis. Kdo si měl pamatovat ty potentáty a letopočty.

Takže propadat z matematiky je mimo mé chápání.

eulalie*

Nemá-li člověk logické myšlení, tak ani naučení se pár vzorečků mu nepomůže k tomu, aby byla matematika pro něho hračkou. Prostě mu to v té hlavně nesepne, ani kdyby se na ni postavil. Bohužel, někomu jde lépe dějepis, někomu matematika, někomu obojí...

binka*

Opravdu? *sok* Mimo mé chápání je zase to, že když jste byl schopný si zapamatovat těch pár pravidel a vzorečků, že jste si nezapamatoval i těch pár potentátů a letopočtů ...*smich*

Já jsem z matiky měla za jedna pouze v 1.třídě, tu jednu velikou jedničku. Od té doby jsem nosila dvojky, trojky a na gymplu jsem byla ráda za čtverec. No co je to za blbost, sčítat písmena místo čísel?! *zed*

jirbar*

Na to je jednoduchá odpověď. Logické myšlení to nezdědíte. To se získá. No a pokud jste se věnovala přiblblým hrám na počítači, přiblblblým pořadům televize Nova. Dnes by to asi byl Facebook, tak se nelze ničemu divit. Potom to logika zdegeneruje.

Ale jistě dneska denně vyluštíte pět křížovek, případně u nočního stolku máte knihu Sudoku, popřípadě po internetu sháníte matematické kvízy.

Všechno se nechá dohonit.

A že Vám logika chybí je již vidět z příspěvku. I v té matematice existuje jenom pár axiomů. Vše ostatní se nechá dovodit.

I ten vzoreček na kvadratické rovnice s kterým tady každou chvíli ojují. Takže Husa vznik republiky a ještě asi 2 datumy to si opravdu pamatuji.

Matematika možná začíná u diferenciálních rovnic. Kartaginec by možná řekl, že i ty jsou brnkačka.

binka*

Jirbar, já jsem ročník 1971. Za mého mládí počítače nebyly, Nova taktéž ne a Facebook? Dodnes nevím, co to je ... znám jen Poraďte.

To jsme ale odbočili od původní otázky - prostě někomu matematika jde, jinému ne. Asi tak.

jirbar*

A co má být. 1971 to už jsem byl ženatej a to jsem nijak nespěchal. A že nebyly počítače. Tentokrát nepravda. Někdy 1985 jsem kupoval Atari v Tuzexu. A ty sem nepronikly hned. To již JZD Slušovice něco vyrábělo a i další české výrobky. Takže Vás to muselo ve škole zastihnout.

lidus*

To jste mě jirbare dostal, první počítač který jsem viděla byl v JZD v r. 1983, byl v obrovské místnosti a vstupovalo se k němu v bílém plášti, přezůvkách a čepici na hlavě. Ještě ani když dcera byla na základce nebyl PC běžné vybavení školy a domácnosti.

jirbar*

Tak třeba zmiňované Atari, již domácí 8. bytový počítač se vyráběl od roku 1979.

cs.wikipedia.org/...

a myslím, že byl až po Commodoru.

luccy*

jirbar: Vy jste si sem přišel nahonit ego? *ee*

eulalie*

Jirbare, ale i paměť se dá v tom případě vycvičit. Jak je tedy možné, že vám nešel dějepis? Chtělo to jenom trošku trénovat... a věděl byste více než Husa, vznik republiky (které? první, druhé) a ty další dva datumy. Mimochodem - problém dnešních škol je takový, že se děcka učí kvanta učiva a nic neproberou do hloubky. Pak to nemají zažité, tudíž nemohou ani odvozovat...

jirbar*

Kdo tvrdí že ne. Prostě to jeden nesmí být "línej". Taky jsem to psal. Nepamatuji si ani číslo svého mobilu. Vím ale jak si ho logicky odvodit.

collina
A evidentně jste byl i jedničkář, co? Ty Vaše datumy, to je něco!

elbarto*
hodnocení

0x

Pětka na pololetí by neměla nic znamenat (výjimkou je třeba pololetí 9. třídy, kdy se rozhodujete na jakou SŠ jít a ta pětka by způsobila, že by vás nevzali.) A přezkoušení se dělá jen v případě, že nedostatečnou dostanete na konci roku.

Uvedu příklad z mé třídy co pětka na pololetí dělá:

Spolužák měl v pondělí na pololetním vysvědčení pětky 3 (z chemie, matematiky a cvičení z matematiky) neprospěl a jeho průměr byl 3,20.

Vzhledem k tomu, že jsme v Kvartě (9. třída) a on chce odcházet byl by to pro něj malér ale půjde na soukromou školu tzn. že si ji zaplatí a nic to pro něj neznamená.

lidus*
hodnocení

0x

Vysvědčení proběhlo a tak je pozdě něco řešit, pětka o poleletí nic neznamená, snažte se aby závěr byl lepší. Pro ty co tvrdí, že matematika je brnkačka: Jsem matematický a počítačový analfabet, přes to jsem vystudovala VŠ, chce to jen dobře volit školu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]