Nejste přihlášen/a.
Takové problémy se vstáváním jsem měl také, ale na vině jsem byl pouze já sám a to tím, že jsem chodil spát velmi pozdě, případně to mohlo být i tím, že jsem měl obrovský energetický výdej přes den (ze školy na kolo, doma v 10 večer). Chtělo by to tedy trochu sebereflexe a upřímnosti k sobě samotné. Ne, že by klasický starý ciferníkový budík nesplnil svou funkci, ale budete si tím ubližovat. Rozhodně lepší je si vyhradit na spánek dostatek času. Pak nebude problém vstávat. No a pokud přeci jen rád/a ponocujete, pak dát ten hlasitý budík mimo dosah, aby k němu musel člověk nejprve přijít.
Spánek člověka je na 1,5 hodinové cykly. Odpočítej zpátky od doby, kdy musíš vstávat několik celých cyklů, abys věděla kdy máš usnout. To podle potřeby spánku. Mnoha starším lidem stačí 4 cykly, což je 6 hodin, někomu dokonce jen 3 cykly, to je 4,5hod. U Tebe asi 5 nebo 6 cyklů. Jak si odpočítáš hodinu usnutí, stejně musíš do postele dřív, protože na povel neusneš. A pak dodrž pravidelnost, tu stejnou dobu. Pak to vstávání bude snažší.
Liško, toto jste tu radila už před lety a musím říct, že to fakt pomáhá. Vždy, když mám právě tu ranní a musím vstávat ve 4 ráno, tak se podle toho řídím.
Tazateli doporučuji, aby to vyzkoušel. A nejen jemu, i všem ostatním co mají problémy se vstáváním.
Dejte si po večeři tabletku hořčíku a zkuste na usnutí metodu 4 - 7 - 8.
Na 4 doby nádech, na 7 dob zadržení dechu, a po 8 dob pomalililinký výdech. Takto víckrát opakovat. Postupně se Vám sníží nasycenost krve kyslíkem, což utlumí centra v mozku a usnete... Mysl se taky při soustředění na dech odpoutá od starostí
Co máte zítra vyřídit, to si před spaním napište na papír, ať je hlava čistá.
Normálně se přiznat a poprosit o řešení.
Já když vstávám na ranní ve 4.00 ráno, tak musím mít tři budíky. Někdy mne vzbudí hned ten první, ale zamáčknu jej a spím dál. Po druhým vím, že musím vstát, protože ten třetí nemám na dosah ruky, tak aby zbytečně nezačal zvonit.
Popros mamku, jestli může, ať ti zkusí párkrát zavolat a pak by bylo dobré mít klasický budík na natahování. Večer si zkus říkat, v kolik se máš probudit. Možná spíš hodně tvrdě a budík neslyšíš, tak ještě je možnost mít budíky 2 a nařídit je třeba po 10 min. To by v tom byl čert, abys aspoň jeden neslyšela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.