Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha

Od: dan1 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den potřebuji pomoc úkol vůbec to neumím vypočítat potřebuji velkou pomoc
Sud s pitnou vodou měl hmotnost 64 kg. Když se z něho
první den spotřebovalo 28% vody a druhý den třetina ze zbytku,byla jeho hmotnost 38 kg. Jakou hmotnost má prázdný sud a kolik kilogramů vody v něm původně bylo?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím.

Úbytek vody: 28%+24% (to je ta třetina zbytku, zbytek činil 100-28=72%)=52%, což představuje 26 kg (úbytek hmotnosti ze 64 kg na 38 kg); třeba trojčlenkou je možno vypočítat 100% (když 52% je 26 kg), vyjde 50 kg, což je tedy počáteční hmotnost vody a zbytek do 64 kg je hmotnost sudu....

dan1
hodnocení

Vůbec nechápu prosím postup
Vždyť postup máš. V podstatě jen opsat.
dan1
hodnocení

Prostě nevím jak napsat
111®

tak jsi UB

dan1
hodnocení

Ty taky debile
dan1
hodnocení

Neumíš to taky a děláš chytrého
111®

když hovno umíš, tak nemachruj.., mne totiž nansereš, já nepotřebuiji radu...

dan1
hodnocení

Děláš velkého debila když to mám být v rovnici teď už nebudeš vědět hovno co.

hodnocení

0x

Zdravím ještě jednou.

První den byl úbytek vody 28 %. Druhý den ubyla třetina ze zbytku. Protože zbytek vody po prvním dnu byl 100 % - 28 % = 72 %, tak třetina tohoto zbytku je 72:3=24 %. Celkem za oba dny ubylo 28+24=52 % vody. Tento úbytek vody v kilogramech : 64-38=26; trojčlenka (přímá úměrnost):

52%...26kg

100%...xkg

x=26*100/52=50kg; pokud bylo původně v sudu 50kg vody, zbývá na sud 64-50, tedy 14 kg...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]