Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dyslexii a k přihlášce na střední školu jsme přikládali papír z poradny. Měla bych mít navýšený čas o 25 %. Nyní mi přišla pozvánka k př. zkouškám. Překvapilo mě, že pozvánka vypadá úplně stejně jako u mé kamarádky, která navýšený časový limit nemá. Teda já mám nahoře na přihlášce napsáno PO - 25, ale časy začátku zkoušek jsou stejné jak u mě, tak u mé kamarádky. 8:30 Matika, 10:50 Čeština. Domnívala jsem se, že začátky mé zkoušky budou nějak posunuté, ale vypadá to, že ne?
Tzn, že tím navýšeným časovým limitem se mi jen zkrátí přestávka mezi oběma předměty?
Nevíte, nemáte s tím někdo zkušenost?
asi máte jenom nízkou časovou podporu. první zkouška začíná u všech stejně, ta druhá podle časovového navýšení. u 25% se prakticky jenom zkrátí přestávka mezi zkouškami a druhá zkouška začíná ve stejný čas, jako u dětí bez podpory. u vyššího časového navýšení jsou počáteční časy druhé zkoušky posunuté. přestávka je pak u všech dětí s časovým navýšením 35 minut, u dětí bez časového navýšení vychází na 55 minut.
časy jsou závazně dané ministerstvem školství, jestli vás to zajímá, tak tady je k tomu sdělení ministerstva:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.