Energie 1 GJ se přibližně rovná 30 m3 zemního plynu nebo 40 kg černého uhlí. Vypočítej objem z.plynu a hmotnost č.uhlí odpovídající roční spotřebě energie pro průměrný rodinný dům
Jakmile zjistíte (někde ve statistických datech najdete), jakou spotřebu energie má uvažovaný "průměrný" rodinný dům, je to jen záležitost prostého násobení.
taky mi v tom nepřijde nic záludného... nevím jestli se dnes zadávají ve škole příklady, kdy si žáci musí čáct informací sehnat jinak... nechybí část zadání?
korty007
Pokud by to šlo, nemohl by jste mi s tím někdo pomoct a poslat postup i s výsledkama atd? Ještě jsem nezažil, že bych v osmé někdy musel něco hledat na internetu. Leda tak čtenářskej deník
yurek*
Všechno je jednou poprvé, hledej šmudlo. Řekněme, že "X" je roční spotřeba "průměrného" domu v GJ. Pak je výsledek v případě uhlí X krát 40 (v kilogramech) a v případě plynu X krát 30 v m3. Pořád je to o tom, že si někde musíš najít "roční spotřebu tepla u průměrného domu" nebo si o to říct matikářce, či kdo vám zadal úkol.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.