Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozdní příchod do školy

Od: zuzkanovakova odpovědí: 25 změna:

Ahoj občas autobus přijiždí dele a já chodím do třídy 5 minut po zvonění. Učitelka tvrdí že běhat nemusím že to nevadí. Ale ředitel mě píše neomluvenou hodinu.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A když budeš jezdit autobusem dřívějším, tak jak dlouho budeš čekat?

Ředitel znamená, že jezdíš pozdě na jeho vyučovací hodiny? Naše ředitelka nás měla totiž ze zeměpisu). A nebo mu to vadí obecně od stížnosti učitelů ranních předmětů?

Co jiná škola, pokud není rozumná domluva?

...

Není spíš problém ještě jinde? Nepochopím, že se na tomhle nedá se školou domluvit, pokud žák dojíždí z daleka a čekal by hodinu dřív před školou v zimě v mrazu.

zuzkanovakova
hodnocení

Já mám v 9 třídě pochvalu za pravidelnou docházku. I když jsem byla za školou. Ujel mě autobus ráno v 70 .30. Minut a v 9. 15 . Minut jsem už jet do školy ,nechtěla. škola končím v 13 hodin. Děkuji.

Autobus v 7:00 nebo 6:40 nejezdí?

Jestli jede půl hodiny, tak moc nečekáš.

Za 3 měsíce jdeš pryč, pokud nepropadneš, tak co řešíš...

Neznám veškeré pozadí, takže buď si osobně promluv s ředitelem a nebo nebreč nad malicherností. To je opravdu problém malého dítěte. V dospělosti budeš řešit jiné starosti a budeš se z toho akorát hroutit!

hodnocení

0x
Pokud jsi z lontu, kde jede autobus jednou za hodinu i méně, mohl by ředitel drobné občasné zpoždění po domluvě s rodiči tolerovat. Pokud jezdíš mhd ve městě s oběhem po pár minutách, budeš holt muset použít dřívější spoj. Nevím, jak daleko je zastávka od školy, možná by pomohla i malá skládací koloběžka nebo prkno. Já se v Brně nestačím divit - někteří cestující jedou ve špičce se zpožděním a nadávají. A druhý den jedou nadývajíc opět stejným spojem, místo aby použili ten o deset minut dřívější...

zuzkanovakova
hodnocení

Mě se libí že se mě učitelka před ředitelem zastavá a tvrdí že kvůli 5 minutám nemusím běhat. Do školy. I od zubaře jsem přišla až za hodinu. šla jsem s kamarádkou do parku. Třídní to nevadí. Děkuji.

To, že je třídní v opozici vůči svému zaměstnavateli nic na faktu tvého problému neřeší.

Ředitel je její nadřízený a jestli ji za to vyhodí nebo pochválí ti může být fuk. Opět to nic neřeší.

Ty se buď domluvíš a nebo musíš jezdit včas. Domluva nemusí být zadarmo. I v dospělém životě je něco za něco. Pokud bude ředitel nutně dělat na baráku elektriku a táta bude elektrikář, tak se třeba domluví a tebe nechá.

Jsi fakt v deváté třídě? Mě to příjde na pátou...

zaseja

Také si říkám, že ta čeština na devátou třídu nevypadá, ale v kuchyni jí to snad vadit nebude.

Možná, že za to můžou ty chybějící hodiny.

zuzkanovakova
hodnocení

ředitel tvrdí že za 10 neomluvených hodin mě hrozí 2 s Chování. Já chodím k zubaři třeba 3 x za rok a i na očkování. Do hodiny se už na 2 hodiny nevracím. Chci být Kuchařkou. V Dubnu mám přimačky. Děkuji.

Tak ať ti je omlouvají rodiče nebo doktor!

Až budeš kuchařka, tak taky nepříjdeš do práce a suše oznámíš v práci, "já jsem byla u zubaře a fuck off?"

Takhle to nefunguje nikde. Už se konečně dobíráme k jádru problému.

Dopředu se omluvíš a pak doneseš potvrzení, které ti napíše extra nebo přímo do žákovské a hotovo.

zor
Chceš tedy být kuchařkou nebo jít na Policejní školu?

zuzkanovakova
hodnocení

Mě dělá radost že mi učitelka nadržuje a že od lekaře nemusím zpět do školy. V loni jsem promarodila 2 měsíce za rok. Měla jsem Angínu a take vyron , kotníku. Děkuji.

Radost je krásná věc. Všude může mít člověk spřízněnou duši či přímo kamaráda.

A poradit chceš tedy co?

zuzkanovakova
hodnocení

Mě zajímá jak to chodí na jiných školách než u nás v Domažlicích. Já do školy chodím s nechutí. Mrzí mě že spolužácích nejdou dohromady. Děkuji

Mrzí mě že spolužácích nejdou dohromady... co?

Pochopil jsem to tak, že tě mrzí, že si se spolužáky nesednete (nevycházíš) prostě moc se nemusíte či nekamarádíte? Nedržíte takový ten kolektiv.

Co si pamatuji ze školních let i od spolužáků, tak partu (kolektiv fajn třídy) drží spolužáci hlavně na vesnicích, kde jich není 30, ale třeba jen 12-18 a znají se z jednoho města/vesnice či od školky.

Já jsem z města a v naší třídě jsme nikdy jako kolektiv nefungovali. Víceméně Dvě až tři skupinky kamarádů. Taky jsme byli porůznu z více míst.

Zvláště pokud s nimi netrávíš volné chvíle (čekání na hodinu u třídy na chodbách nebo školní jídelna či čekání ráno před školou), tak se velmi od kolektivu straníš a nemusíš už zapadnout.

Střední škola (nebo učiliště) je oproti základce dosti výhodou, protože je Vás tam pár. Zvláště na učňovských oborech a máte společný zájem. Ovšem nedá se to říct jako bernou minci, protože mnohdy na zedníkách, kuchařkách, kadeřnicích končí žáci, kteří na víc nemají a dostali se tam jen vpodstatě z jaké povinnosti vzdělání. Můžeš tam spíše narazit na problémové jedince ze špatných rodin, drogy, chlast, cigára, malá inteligence a nic moc témata k hovoru.

Pokud jsi stejná, tak zapadneš a co neumíš, to se od nich naučíš.

Na základní škole máš stále spolužáky, kteří třeba jdou na gympl, střední školu s maturitou a s těmi si spíš něco řekneš, protože jsou inteligentnější a mnohdy mají slušnější vychování. Ale taky to nemusí být pravidlem. I nějaký raubíř co si léčí komplexy může být jedničkář.

Ale třeba z tvojí třídy nejde nikdo nějak extra vysoko a všichni jdete na učiliště.

Ber to jako školu života.

Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti (podřídit se kolektivu a najet na jejich notu).

Jinak hledat jinou školu, což se špatnými známkami se dělá dost blbě, jelikož není na výběr, kam by tě vzali.

martinakostliv
hodnocení

Tak taky zkus prozvánět třídní učitelku jako já. Její manželovi to vadí a stěžuje si ředitelovi.

Vidím, že mluvíš úplně z cesty a nebo sama nevíš co chceš.

-> nechodíš do školy, máš neomluvené hodiny, v kolektivu se nebavíš a vadí ti, prozváníš učitelku, která tě má ráda (o tom bych možná trochu pochyboval, ale co) a ředitel by tě chtěl vyhodit<-

Netušíš, proč prozváníš třídní učitelku a jaký máš k tomu důvod. Jejímu manželovi se vůbec nedivím.

...

Jdi na tu kuchařku. Sedne ti to.

nol

kuchařek je třeba :)

Však já neříkám. Naopak se mi zdá, že jich je čím dál tím méně.

Ovšem bez výučního listu jí nikde téměř nezaměstnají a pokud zaměstnají, tak jestli nebude výborně vařit a bude pouze průměr či podprůměr, tak jí nemusí ani normálně platit, když nebude mít ani výuční list.

I kuchařka musí mít vyjadřovací schopnosti a nepřeskakovat témata jen tak, jak jí napadne a mluvit v holých větách.;)

zuzkanovakova
hodnocení

Mě take prozvání přítel v 6 hodin ráno abych nezaspala do školy. Já zprávy dávám číst třídní učitelce aby se divila že kvůli mě vstává.

Já zprávy dávám číst třídní učitelce aby se divila že kvůli mě vstává.
Přítel a nebo ta učitelka?

Domluv se s paní učitelkou, aby tě ještě projistotu prozváněl její manžel a pak už nezaspíte nikdo.

Příjde ti to OK?

Mě příjde, že přítel tě má jako děcko na výchovu, že se o tebe tak stará. A nebo tě nadevší stále miluje a ještě tě tolik nezná. Což je ve Vašem věku normální.

zuzkanovakova
hodnocení

Mě je 15 přítelovi 18. Učitelce je 60 let. Mě zajímá zda nejsem 1 žákyně která by jí prozváněla. Učitelka chce vidět i meho přítelovo foto. Děkuji moc.

Učitelka nemá děti, vnoučata?

Škoda, že Vás učitelka neučí češtinu.

Učitelka chce vidět i meho přítelovo foto. Děkuji moc.
Učitelka chce vidět i foto mého přítele.

Neznám nikoho, kdo by prozváněl co by žák svého učitele.

Zeptám se. Máš rodiče a nebo jsi z děckého domova? Snažím se ze zvědavosti dopátrat onoho úzkého vztahu s učitelkou, protože mi to moc nepříjde normální.

hodnocení

0x
Chtěla jsem zareagovat tak,že se přeci občas stane,že autobus prostě přijede déle (stával se to za dob mé školní docházky a samozřejmě i nyní čas od času dorazí zaměstnanec do práce déle kvůli opoždění spoji) a že by se z toho neměla dělat tragédie,pokud sama učitelka v tom nevidí problém. Ovšem po přečtení celé této diskuze mám smíšené pocity. Samozřejmě jsem zde na poradně zaregistrovala dotaz a diskuzi týkající se prozváněnítřídní učitelky. Mě to nepřijde prostě jaksi normální. Ani ty neomluvene hodiny - přece když jdu k lékaři,tak to předem oznámim ve škole a u lékaře si nechám dát razítko, které potom ve škole předložím. A přiznám se, že jsem se cestou od lékaře také courla a do školy jsem došla déle,než by bylo možné. A ano, někdy jsem se na to vyprdla úplně,když zbývala do konce vyučování třeba jen hodina. Nějak jsem nepochopila,na co se vlastně všechno ptáš... Celé to máte na škole nějak prapodivně zavedené,dle toho co píšeš. Jinak na naší základce (menší město,sedm tisíc obyvatel i s přilehlými vesnicemi), znali jsme se ve třídě všichni,ale bylo jsme rozděleni do skupinek. Samozřejmě se našlo pár jedinců, kteří nikam z nějakého důvodu nezapadli.

Já si naopak myslím, že škola funguje, akorát tazatelka je trošku mimo.

Ale těžko hodnotit, proto neříkám nic a přeju té holce, ať to nějak vydrží a dostane se na tu kuchařku, kde snad bude spokojená. Ale pokud je chyba u ní, tak ať to probere s tou učitelkou, aby neměla stejné návyky na učňáku.

zuzkanovakova
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Učitelka mi ve všem věří tak se i stalo že spolužák kvůli mě dostal 2 s Chování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]