Nejste přihlášen/a.
Ahoj občas autobus přijiždí dele a já chodím do třídy 5 minut po zvonění. Učitelka tvrdí že běhat nemusím že to nevadí. Ale ředitel mě píše neomluvenou hodinu.
A když budeš jezdit autobusem dřívějším, tak jak dlouho budeš čekat?
Ředitel znamená, že jezdíš pozdě na jeho vyučovací hodiny? Naše ředitelka nás měla totiž ze zeměpisu). A nebo mu to vadí obecně od stížnosti učitelů ranních předmětů?
Co jiná škola, pokud není rozumná domluva?
...
Není spíš problém ještě jinde? Nepochopím, že se na tomhle nedá se školou domluvit, pokud žák dojíždí z daleka a čekal by hodinu dřív před školou v zimě v mrazu.
Já mám v 9 třídě pochvalu za pravidelnou docházku. I když jsem byla za školou. Ujel mě autobus ráno v 70 .30. Minut a v 9. 15 . Minut jsem už jet do školy ,nechtěla. škola končím v 13 hodin. Děkuji.
Autobus v 7:00 nebo 6:40 nejezdí?
Jestli jede půl hodiny, tak moc nečekáš.
Za 3 měsíce jdeš pryč, pokud nepropadneš, tak co řešíš...
Neznám veškeré pozadí, takže buď si osobně promluv s ředitelem a nebo nebreč nad malicherností. To je opravdu problém malého dítěte. V dospělosti budeš řešit jiné starosti a budeš se z toho akorát hroutit!
Mě se libí že se mě učitelka před ředitelem zastavá a tvrdí že kvůli 5 minutám nemusím běhat. Do školy. I od zubaře jsem přišla až za hodinu. šla jsem s kamarádkou do parku. Třídní to nevadí. Děkuji.
To, že je třídní v opozici vůči svému zaměstnavateli nic na faktu tvého problému neřeší.
Ředitel je její nadřízený a jestli ji za to vyhodí nebo pochválí ti může být fuk. Opět to nic neřeší.
Ty se buď domluvíš a nebo musíš jezdit včas. Domluva nemusí být zadarmo. I v dospělém životě je něco za něco. Pokud bude ředitel nutně dělat na baráku elektriku a táta bude elektrikář, tak se třeba domluví a tebe nechá.
Jsi fakt v deváté třídě? Mě to příjde na pátou...
ředitel tvrdí že za 10 neomluvených hodin mě hrozí 2 s Chování. Já chodím k zubaři třeba 3 x za rok a i na očkování. Do hodiny se už na 2 hodiny nevracím. Chci být Kuchařkou. V Dubnu mám přimačky. Děkuji.
Tak ať ti je omlouvají rodiče nebo doktor!
Až budeš kuchařka, tak taky nepříjdeš do práce a suše oznámíš v práci, "já jsem byla u zubaře a fuck off?"
Takhle to nefunguje nikde. Už se konečně dobíráme k jádru problému.
Dopředu se omluvíš a pak doneseš potvrzení, které ti napíše extra nebo přímo do žákovské a hotovo.
Mě zajímá jak to chodí na jiných školách než u nás v Domažlicích. Já do školy chodím s nechutí. Mrzí mě že spolužácích nejdou dohromady. Děkuji
Mrzí mě že spolužácích nejdou dohromady... co?
Pochopil jsem to tak, že tě mrzí, že si se spolužáky nesednete (nevycházíš) prostě moc se nemusíte či nekamarádíte? Nedržíte takový ten kolektiv.
Co si pamatuji ze školních let i od spolužáků, tak partu (kolektiv fajn třídy) drží spolužáci hlavně na vesnicích, kde jich není 30, ale třeba jen 12-18 a znají se z jednoho města/vesnice či od školky.
Já jsem z města a v naší třídě jsme nikdy jako kolektiv nefungovali. Víceméně Dvě až tři skupinky kamarádů. Taky jsme byli porůznu z více míst.
Zvláště pokud s nimi netrávíš volné chvíle (čekání na hodinu u třídy na chodbách nebo školní jídelna či čekání ráno před školou), tak se velmi od kolektivu straníš a nemusíš už zapadnout.
Střední škola (nebo učiliště) je oproti základce dosti výhodou, protože je Vás tam pár. Zvláště na učňovských oborech a máte společný zájem. Ovšem nedá se to říct jako bernou minci, protože mnohdy na zedníkách, kuchařkách, kadeřnicích končí žáci, kteří na víc nemají a dostali se tam jen vpodstatě z jaké povinnosti vzdělání. Můžeš tam spíše narazit na problémové jedince ze špatných rodin, drogy, chlast, cigára, malá inteligence a nic moc témata k hovoru.
Pokud jsi stejná, tak zapadneš a co neumíš, to se od nich naučíš.
Na základní škole máš stále spolužáky, kteří třeba jdou na gympl, střední školu s maturitou a s těmi si spíš něco řekneš, protože jsou inteligentnější a mnohdy mají slušnější vychování. Ale taky to nemusí být pravidlem. I nějaký raubíř co si léčí komplexy může být jedničkář.
Ale třeba z tvojí třídy nejde nikdo nějak extra vysoko a všichni jdete na učiliště.
Ber to jako školu života.
Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti (podřídit se kolektivu a najet na jejich notu).
Jinak hledat jinou školu, což se špatnými známkami se dělá dost blbě, jelikož není na výběr, kam by tě vzali.
Tak taky zkus prozvánět třídní učitelku jako já. Její manželovi to vadí a stěžuje si ředitelovi.
Vidím, že mluvíš úplně z cesty a nebo sama nevíš co chceš.
-> nechodíš do školy, máš neomluvené hodiny, v kolektivu se nebavíš a vadí ti, prozváníš učitelku, která tě má ráda (o tom bych možná trochu pochyboval, ale co) a ředitel by tě chtěl vyhodit<-
Netušíš, proč prozváníš třídní učitelku a jaký máš k tomu důvod. Jejímu manželovi se vůbec nedivím.
...
Jdi na tu kuchařku. Sedne ti to.
Však já neříkám. Naopak se mi zdá, že jich je čím dál tím méně.
Ovšem bez výučního listu jí nikde téměř nezaměstnají a pokud zaměstnají, tak jestli nebude výborně vařit a bude pouze průměr či podprůměr, tak jí nemusí ani normálně platit, když nebude mít ani výuční list.
I kuchařka musí mít vyjadřovací schopnosti a nepřeskakovat témata jen tak, jak jí napadne a mluvit v holých větách.
Mě take prozvání přítel v 6 hodin ráno abych nezaspala do školy. Já zprávy dávám číst třídní učitelce aby se divila že kvůli mě vstává.
Já zprávy dávám číst třídní učitelce aby se divila že kvůli mě vstává.
Přítel a nebo ta učitelka?
Domluv se s paní učitelkou, aby tě ještě projistotu prozváněl její manžel a pak už nezaspíte nikdo.
Příjde ti to OK?
Mě příjde, že přítel tě má jako děcko na výchovu, že se o tebe tak stará. A nebo tě nadevší stále miluje a ještě tě tolik nezná. Což je ve Vašem věku normální.
Mě je 15 přítelovi 18. Učitelce je 60 let. Mě zajímá zda nejsem 1 žákyně která by jí prozváněla. Učitelka chce vidět i meho přítelovo foto. Děkuji moc.
Učitelka nemá děti, vnoučata?
Škoda, že Vás učitelka neučí češtinu.
Učitelka chce vidět i meho přítelovo foto. Děkuji moc.
Učitelka chce vidět i foto mého přítele.
Neznám nikoho, kdo by prozváněl co by žák svého učitele.
Zeptám se. Máš rodiče a nebo jsi z děckého domova? Snažím se ze zvědavosti dopátrat onoho úzkého vztahu s učitelkou, protože mi to moc nepříjde normální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.