Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syn má zlomeninu zápěstí , úraz ve škole

Od: karbanatek® odpovědí: 5 změna:

Zdravím , syn a další spolužáci při přestávce dováděli a spolužáci mu podkopli nohu a syn upadl na zápěstí a má zápěstí zlomené . Učitelka všechno zapsala . Včera jsem byl se synem v nemocnici má sádru byl pod narkozou páč kost se musela narovnat a v pátek máme jít na kontrolu dle doktora hrozí i dráty na fiksaci .

Syn nemá úrazové pojištění , ale dnes jsem volal do školy a ředitelka říká že škola a můj syn jsou pojištěni a všechny nálezy mám potom přinést do školy za účelem pojistky pro syna . Otázka netušil jsem že tohle vůbec existuje a co to znamená? Jaké odškodnění může syn očekávat? Syn 13 let děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x

Ano škola za úrazy odpovídá a je ze zákona pojištěná - odpovědnost za škodu.

Plnění - záleží na detailech hlavně kde přesně a jak je to zlomené a jestli budou trvalé následky, jsou na to sazebníky.

Vzhledem ke "kvalitě" spousty doktorů neni od věci vzít páteční snímky a zkonzultovat s opravdu dobrým ortopedem, pokud kostí nesedí přesně tak je třeba srovnat je co nejdřív. Ve zdravotnictví se často četří prachy a neoperuje se i když by se mělo s tim že "to je dobrý" ale hodně často to jde líp.. U zápěstí snadno můžou být trvalé následky - omezená hybnost, bolesti při změně počasí apod.

hodnocení

4x
Ano, škola je pojištěna povinně a na zranění mají pojišťovny tabulky. Můj tip je kolem 8000, ale s rovnáním a komplikacemi to může být víc.

hodnocení

2x
Syn měl otevřenou zlomeninu prstu kterou si pořídil podobným způsobem při pošťuchování ve škole a plnění z pojištění školy bylo poměrně vysoké. Kdyby se mu to stalo při blbnutí kolem baráku určitě by tolik ze své pojistky nedostal.

hodnocení

Děkuji za rady .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]