Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita z matiky nebo angličtiny?

Od: anis odpovědí: 5 změna:
Co byste volili za maturitní předmět? Na základní škole mi šla angličtina. Matika moc ne. Přijímačky jsem napsala s těží s 10 body. Teď se ale karty otočili. Dostala jsem přísnou učitelku co angličtině moc nevěnuje a jede jak kdybychom vše znali a ejhle já začala propadat. Z matiky nám učitelka ořezala jen to nejpodstatnější. Testy v pohodě na dvojky. Ale k maturitě to asi stačit nebude. Furt chci zůstat u maturity z angličtiny ale dost se toho obávám vzhledem k tomu že mi to řekla i učitelka ať zapřemýšlím nad Matikou. A mě se najednou ta angličtina začala hnusit a nemám větší motivaci se jí učit, ty hodiny nenávidím. Ze zbytků předmětů mám maximálně jednou za čas trojku. Takze zbytku se nebojím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dnešní státní maturita z každého předmětu je směšně lehká.

kama
hodnocení

1x

Těžko radit... Já jsem teda maturovala z angličtiny a úplná pohoda, ale jestli div nepropadáš, učitelka by tě mohla utopit u ústní části. Nepíšeš, v jakém jsi ročníku, ale zkus si sehnat doučování na matiku, ať zjistíš, jak na tom jsi. Z matematiky se myslím píše "jenom" didaktický test, z angličtiny se píše didaktický test, sloh a potom je ústní, to taky ber v potaz. Zkusila bych se být tebou zeptat i jiných učitelů ve škole (určitě nemáte na celé škole jenom jednoho matematikáře a angličtináře). Neporadím ti ani to, ani to, pokud se v matematice učíte jenom minimum, nemusí to na projití stačit a u angličtiny tě může učitelka utopit.

anis
hodnocení

Podle zkušeností se staršími žáky který měli stejnou učitelku tak je vždy podržela, a každý říká že kdo má tuhle učitelku je nejvíc připravený na maturitu než ostatní. Jinak jsem ve 3. Ročníku
kama

Ale ty musíš vycházet z toho, co že jsi v úvodu tvrdila, že div nepropadáš. Tak jak teda, sice propadáš, ale možná tě učitelka u maturity podrží? Tomu říkám vratkej terén, nic prooti. Učitelé nemají povinnost pomáhat propadlíkovi. Měla jsem spolužáka, co měl nejlepší známky z testů trojky, plus do školy moc nechodil a z naší třídy (ne-li celýho ročníku) jako jediný maturitu opakoval, nás všechny učitelka podržela, když jsme zbloudili. Zvládáš třeba cvičný didaktický testy?

hodnocení

1x

udělej si zkusmo maturitní testy z matiky a z angličtiny a z těch vycházej. pokud ti matika nebude dělat problém, klidně můžeš maturovat z ní. pokud by ti problém dělala a test z angliny bude v pohodě, zkus tu a doufej, že v ústní částí se s tebou učitelka nebude chtít mořit na opravkách a pustí tě. pokud bys měla problém s obojím, tak máš nejvyšší čas zamakat. ale co říkala holka (maturovala předloni) i co říká druhá holka (maturuje letos), tak test z angličtiny je primitivní a ústní i písemná část taky byla (a mladší holka doufá, že bude... ve škole trénují) pohoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]