Zdravím, Chci se zeptat, jsou přijímací zkoušky na SŠ z matematiky opravdu tak těžké? Pořád jenom dělám cermat testy. Čeština se mi zdá lehká, ale matika no nevím...Z matiky se pohybují okolo 16 body, je to moc málo. Mám nějakou šanci na přijetí? Sečetla jsem dohromady M a ČJ a naposled mě celkem vyšlo 45 bodů. A na moji SŠ, kam se hlásím přijímají kolem 50 za oba testy dohromady. Za měsíc je píšu, jsem ve stresu. Jde mě vlastně to na začátku. Lineární rovnice, zlomky a výrazy mě jdou,sem tam nějaká úloha z geometrie. U ostatních plavu. Mám aspoň nějakou šanci nebo ne? Co by jsem se měla ještě doučit?
Kdyby byly úplně lehké, tak je mají všichni za plný počet a škola nebude mít podle čeho rozřazovat. Takže tam vždy bývá pár těžších příkladů na přemýšlení, různé podivné posloupnosti spojené se slovními, logickými a grafickými úlohami, s jakými se děcka na škole nesetkala. Často jdou řešit polopaticky, ale zabralo by to hodinu, takže tam bývá nějaké rychlé řešení vhodnou úvahou. Ono to i na chytrá děcka působí depresivně, protože mohla mít až do devítky samé jedničky, mohla všechnu probranou látku umět a přesto nemusí s těmito příklady hnout. Takže nezbývá, než jich co nejvíc nacvičit a pochopit, ony ty nové jsou často obdobného typu. A prvně udělat ty lehké, ty těžké si nechat, až jak zbyde čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.