Dobrý den.Měl bych takový dotaz.Ditě (10) let mi dnes přišlo ze školy s tím,že zítra v rámci výtvarné výchovy povinně musí nakreslit Ukrajinskou vlajku s tím,že to pak bude prezentováno v tisku jako "názor dětí".Nesouhlasím s tím co se tam děje,ale toto mi připadá jako manipulace.Mě osobně se nezamlouvá to,vtahovat dítě do "mezinárodních" vztahů či současné politiky.Nevím co s tím a jak to dát vědět učitelce abych dítěti neublížil v kolektivu.
Pardon...Vám se nezamlouvá, že by děti měly znát momentální hrůzy a bezpráví na bezbranných lidech a dětech? Jakpak se asi musí cítit ty Ukrajinské děti, které tu hrůzu vidí všude kolem a musejí se svými matkami opustit své domovy, jenom proto, aby přežili !? Vaše dítko pouze namaluje jejich vlajku. Hrozné
Vy kolegyně nerozumíte psanému textu? Nic takového přece tazatel nenapsal. Tazatel pouze nesouhlasí s tím, aby byla vynuceně namalována vlajka a následně prezentována jako názor těchto dětí. A já se tazateli nedivím. Byl bych také proti, jelikož když něco dostanu za úkol, tak to pak nelze prezentovat jako vyjádření svobodné vůle daného jedince.
Připadá mi to stejné, jako když nás na začátku roku 1990 nahnali ve škole do autobusu a jeli jsme vítat na náměstí Havla. V místním plátku pak mohly vyjít fotky jak je náměstí plné lidí a mladí hledí do zářné budoucnosti. Co na tom, že polovinu zástupu tvořili starší žáci základek a studenti středních škol z celého okresu, kteří to v podstatě dostali befelem.
michalverner
Pokud někdo vyfotí Ukrajinskou vlajku a k tomu uvede popisek "názor dětí" tak je to krajně zavádějící.
Je to pravda.. Děti jsou děti a maminky jsou maminky... Jestlipak naše ratolesti v minulosti malovaly vlajky Srbska, Lybie, Sýrie... Tak buďme trochu fér..
O čem ty bys psal, kdybys neměl Srbsko,Afghánce a Sýrii? Jo a ještě jsi dneska nenapsal Irák Jen tak pro zajímavost.. Tam všude už válka probíhala když tam vlezli Američani. Oni ty války nespustili jako tvůj obdivovaný ruský diktátor. A já na rozdíl od tebe nevykřikuju, že bylo v pořádku aby se tam angažovali. Tak že si nemusíme dokazovat, kdo z nás je větší fanoušek které strany.
I já byl dárcem povinné dvacetikoruny na šátek pro vietnamského pionýra Nějakým administrativním nedopatřením pak místo šátků odešla zásilka lehkých kulometů
Je to naprosto skandální. Ten den bych dítě určitě nepustil do školy a patrně napsal paní učitelce s ředitelem pěkné dopisy. Chtělo by to i stížnost na ministerstvo školství.
Plně Vás chápu. Osobně bych do školy nevolal a nezkoušel to vysvětlovat, protože jakkoliv logické a oprávněné je Vaše rozhořčení a postoj, pro některé budete vyvrhel a dítko to ve škole odskáče.
Normálně bych ratolesti napsal na ten den omluvenku z důvodu nevolnosti, nebo podobného důvodu.
Muze mi nekdo vysvetlit, jak muzou dva barevne pruhy vybarvene na prikaz vyjadrovat nazor? A jak muze nekdo verit, ze dite v 10 letech ma nejaky vlastni nazor tykajici se mezinarodni politiky? Mozna kdyby se autor dotazu zamyslel, doslo by mu, ze takovou "prezentaci nazoru" muze brat vazne jen naprosty idiot. Spis bych se staral o to, co je diteti vtloukano do hlavy, nez jestli nekdo vyfoti a zverejni co nakreslilo.
michalverner
O to co dítěti bylo vtloukáno jsem se zajímal.Nebojte
U nás zas děti měly přijít v barvách ukrajinské vlajky. Musíme se smířit s tím, že někteří lidé jsou aktivističtí a chtějí svým aktivismem nakazit ostatní. Tak to je za každého režimu. A děti to baví.
Když mě byli deset, musel! jsem vyrábět mávatko, kreslil sovětskou vlajku a jít do průvodu... Bože to je skandální! Jak tk bylo možné!
liska5
A byli i odvážnější, co dětskou ručkou na plakátky k 1.máji nakreslili Marxe a Englse, načež učitelky šly brečet smíchy do kabinetu, neb výtvory měly četné znaky neandrtálce.
Já myslím, že je to v pořádku, déti by měli vědět, že napadnout, nebo okupovat suverénní stát je neobhajitelné zlo. Nepochybně u nás děti takto před pár lety malovaly vlajky Libye a Afghánistánu.
liska5
Tazateli jde o to, že nakreslit UK vlajku dostaly děti příkazem a obrázky budou prezentovány jako: My děti jsme se rozhodly... Takže žádný spontánní počin, ale děti jsou vlastně manipulovány.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.