To mě moc mrzí. Můžeš zavolat na Linku bezpečí (mají i chat), na Slovensku funguje ipcko.sk (taková obdoba Linky bezpečí, fungují skrz chat a pracují tam i Češi), nebo zajít za školním psychologem a "vyjít" to ze sebe, třeba by se ti ulevilo. Jak na Lince bezpečí, tak v IPčku pracují odborníci, psychologové a speciální pedagogové, kteří tě budou chápat.
Myslím, že to zahojí čas i bez další pomoci. Je to příliš čerstvé. Já včera se synem mimochodem viděl ženskou - stará vrána, která by měla mít rozum, jak si to štráduje na přechodu na červenou a samozřejmě za přechodem rovnou šup pod šalinu. Jít o vteřinu později nebo méně pohotový šalinář, by bylo po ní. Pro syna docela dobrá zkušenost. Podle mne by ste tu smutnou událost mohli probrat s psychologem a klidně celá třída, určitě to nezasáhlo jen tebe. Zkus to ve škole nahodit nějaké spřízněné duši z řad pedagogů...
Faktem je, že součástí pohřbu je smíření a rozloučení s osobou. Do pohřbu by to chtělo pomoc bližních nebo i lékaře. Bez tohoto rozloučení trvá psychické trauma dlouho a může být negativním vlivem do budoucna. Školy mívají psychology, v takové případě asi hodně vytížené. Doporučení linky bezpečí je dobrý nápad.
Ve prospěch zemřelých, a zvláště násilně, včetně sebevrahů, se doporučuje přečíst nějaký svatý text a výsledek jim v mysli či nahlas věnovat. Je to i psychologická podpora pro pozůstalé. Pro mé příbuzné jsem četl pár kapitol Bhagavadgíty (sanskrt) a zřejmě úspěšně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.