Nejste přihlášen/a.
Mam stredni skolu se zamerenim na elektrotechniku.Premyslim o tom ze bych sel na vysku na stavebni.Ma to nejaky uplatneni?Je to tezky?Mate nejaky zkusenosti?
Však na ČVUT je fak. stavební.
Jinak jako elektrotechnikovi doporučuji FEL. Na obou oborech je ale obtížná matematika a na stavební samozřejmě k tomu ještě hodně rýsování (desk. geometrie, CAD ...).
No já zrovna váhám mezi ČVUT Praha nebo VUT Brno. Do Prahy to mám 100km (1,5 h) a do Brna 300 km (4,5 h). Já tedy v současné době studii stavebku, takže lehce tuším do čeho jdu. Matika je skutečně ostrá. Co se týče stavební mechaniky - na tento předmět jsem zažil 2 učitele. Jeden byl teoretik a totálně nám pohnojil základy úžasné statiky. Druhý učitel teď napravuje to co tamten neudělal a je to s ním super. Vše spojuje s praxí. Moje zkušenost je taková, že při studiu stavařiny se často řeší spousta věcí do podrobna, ale v praxi se nic podobného neřeší. (Např. osvětlení místnosti - intezita, úhly, časy, velikosti oken... ale v praxi se do projektu prdne okno a je to) - to mě trochu mrzí. Mluvil jsem s kamarádem stavařem, který mi říkal, že vzhledem k tomu jak se na stavbách vše šidí by znovu do stavebnictví nešel. Můj názor je ten, že aby člověk vyloženě netrpěl, musí být do oboru silně zapálen a nakažen takovou nemocí jako jsem já. To znamená, že když jdete v hospodě na záchod kontrolujete dořezy obkladů, na ulici koukáte po komínech, kritizujete, v hlavě vymýšlete lepší řešení a to doslova furt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.