Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyber technicke vysoke skoly

Od: windblows odpovědí: 6 změna:

Mam stredni skolu se zamerenim na elektrotechniku.Premyslim o tom ze bych sel na vysku na stavebni.Ma to nejaky uplatneni?Je to tezky?Mate nejaky zkusenosti?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý večer.Stavař bude potřeba vždycky.Pokud to není ve Vás tak to bude dost těžké studium.Nemluvě o budoucí praxi.

hodnocení

0x

Stavební..to už raději ČVUT..otázka je odkud jsi nebo zda se přizpůsobíš...

asdf*

Však na ČVUT je fak. stavební.

Jinak jako elektrotechnikovi doporučuji FEL. Na obou oborech je ale obtížná matematika a na stavební samozřejmě k tomu ještě hodně rýsování (desk. geometrie, CAD ...).

raadek*
Když si vzpomenu na Stavební mechaniku, tak se mi ještě teď dělá špatně. Pokuď nezvládáš s přehledem matiku a deskriptivu, nad stavárnou ani neuvažuj. R.

zrt
hodnocení

0x

No já zrovna váhám mezi ČVUT Praha nebo VUT Brno. Do Prahy to mám 100km (1,5 h) a do Brna 300 km (4,5 h). Já tedy v současné době studii stavebku, takže lehce tuším do čeho jdu. Matika je skutečně ostrá. Co se týče stavební mechaniky - na tento předmět jsem zažil 2 učitele. Jeden byl teoretik a totálně nám pohnojil základy úžasné statiky. Druhý učitel teď napravuje to co tamten neudělal a je to s ním super. Vše spojuje s praxí. Moje zkušenost je taková, že při studiu stavařiny se často řeší spousta věcí do podrobna, ale v praxi se nic podobného neřeší. (Např. osvětlení místnosti - intezita, úhly, časy, velikosti oken... ale v praxi se do projektu prdne okno a je to) - to mě trochu mrzí. Mluvil jsem s kamarádem stavařem, který mi říkal, že vzhledem k tomu jak se na stavbách vše šidí by znovu do stavebnictví nešel. Můj názor je ten, že aby člověk vyloženě netrpěl, musí být do oboru silně zapálen a nakažen takovou nemocí jako jsem já. To znamená, že když jdete v hospodě na záchod kontrolujete dořezy obkladů, na ulici koukáte po komínech, kritizujete, v hlavě vymýšlete lepší řešení a to doslova furt.

lidus*
hodnocení

0x

Osobně bych volila VUT Brno a z vaší střední školou fakultu informačních technologií nebo elektro. Myslím, že uplatnění z těchto fakult je lepší než ze stavební ale je pravdou, že sem se hlásí větší počty studentů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]