Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kdy mohu studovat ( nástavbu) abych nic neplatil

Od: davidek1998 odpovědí: 7 změna:

Zdravím, měl bych dotaz. Jelikož mám jen vyuční list a to nechci chci tedy nastoupit na dálkovou nástavbu s ukončením maturitou. Je mi 23 a nástavba by byla po dobu 2-3roků.

Budu něco platit? jsou to státní školy, ale jde mi o muj věk. Díky snad jsem to vysvětlil

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vysoké školy mají omezení do dokončených 26 let. Pak už platíš. U tebe to bude asi stejné.

davidek1998
hodnocení

no o vysokou se nejedná..

bude to střední škola s nástavbou je mi 23 takže do 26 mohu studovat free?

Myslím, že za studium na státní střední škole nic platit nebudete.

Platil byste až po překročení normální doby studia o 1 rok?

Jenom po 26. roce už nebudete mít status studenta a budete si muset platit zdravotní pojištění sám. Jestli budete např. zaměstnán, tak pojištění platí zaměstnavatel.

hodnocení

0x

Pokud budete studovat dálkově a ne denní studium budete si muset sám platit zdravotní.

davidek1998
hodnocení

i když mám 23?

V podstatě to musí být denní studium, abyste měl statut studenta a do 26 let platil pojištění stát. Jinak ne.

vzp.cz/...

Ať je vám 18 nebo 25, tak je to jedno. Musíte být student denního studia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]