Dobrý den, potřeboval bych poradit, nedávám psychicky školu, došel jsem do 4. ročníku a pak jsem propadl do tretaku, ze školy jsem odešel pak jsem se vrátil, z osobnich důvodu a teď bych chtěl odejít protože nevím vůbec nic, chodim na elektroobor maturitní, jsem úplně ve srackach, kdykoliv můžu a mám čas tak chlastam, už si nevim rady, mám školu ukončit a sehnat si práci a nebo se tady dále trápit.
"kdykoliv můžu a mám čas tak chlastam" - tak nevím, jestli to čtu špatně.
Pokud dokážete bez alkoholu a závislostí třeba i na telefonu, FB, sítích... vydržet třeba týden, gratuluji, máte možnost v životě být úspěšným.
Můžete tedy v případě plnoletosti už teď požádat o ukončení studia, sehnat si práci a pracovat podle schopností... Pro začátek bych hledal jinde než v oblasti kopáčských prací. Co tak v oboru, který vás baví? Pomocníka nějakého živnostníka atd.
Sežeň si práci. Pracujících je málo. Každý by chtěl jen studovat a sedět pak v kancelři. Za chvilku budou dobří řemeslníci placeni zlatem. To ale ty zase nebudeš. Takže buď se učit, nebo tvrdě makat.
Bohužel asi nepotěšila. Já osobně bych se kousl a aspoň školu dodělal. Mám podobnou zkušenost. Dělal jsem školu na kterou jsem vůbec neměl. Byl to obor krterý jsem nechápal a nemohl se naučit. Ale stejně jsem se nějak doklepal ke konci a dnes jsem rád, že mám aspoň něco. Být nevyučený dělník je k ničemu.
Dobrý den, očividně jste dost nešťastný celkově že?. Co vaše rodina nějaká opora, rodiče. Prostě se svěřit někomu bližnímu? Ono je to těžké, každopádně už máte hodně školy zasebou, tak by asi bylo škoda vše zshodit. Však tuto práci dělat nemusíte, ale budete mít, alespoń něco dokončeno. Poté je plno možností, rekvalifikační kurzy a určitě se v něčem sám časem najdete. Takových lidí je, co se seklo ve výběru studia. I já studovala obor co mě zpočâtku nadchl a pak jsem ho s nechutí dokončila a šla dělat jinou práci. Ale všude se vás zeptají jaké máte vzdělání a s tím základním toho moc nenaděláte. Co se pití týče, tak to je dobrý útěk od problémů, ale otevírá vám bránu do pekla. Jak známo alkohol je dobrý sluha, ale zlý pán. Nedevastujte si své mladé tělo, važte si života, který máte ještě před sebou. Srovnejte si priority, když na vás padne depka, svěřte se, určitě je někdo, kdo vás rád vyslyší.
Je to v klidu, nejsi jistě sám... dnešní mladí mají Facebooky a internet a neumějí se učit. Učit se, makat, a za odměnu si dopřej hodinu na netu ráno a hodinu večer. Jinak ne. Sociální sítě nejsou potřeba, učit se, vyučit, vystudovat, získat maturitu i víc - to potřeba je. A chlastat se dá i při vysoké. Ti chytřejší zvládají to i to. Napiš mi na mail, at to probereme
Aspoň učební obor elektro. Zjisti si, zajdi za vedením školy, kde takový obor mají. Třeba Ti některé předměty nebo rok /dva?/ uznají, ale "pojedeš"... a školu si uzavřeš výučním listem. Jen neseď, nepij a zjišťuj možnosti!
Pokud by mi někdo umožnil se po odchodu ještě vrátit, tak bych bojovala jako lev. Abych ukázala, že když mi uvěřili, tak se budu snažit nezklamat, druhé ani sebe. Snížila bych si cíle. Není potřeba všechno vnímat a zdokonalit najednou. Jde to pouze POSTUPNĚ. Teda předměty s nejhoršími známkami a z nich nejdříve ten důležitější. Pak bych pokračovala hledáním co nejde a co za informace chybí. To bych se doučila. Našla bych si v tom i drobnosti, co mne baví, zajímá, aby mi to lépe lezlo do hlavy. U oboru bych honem našla knihu, která to samé vysvětlí tak, jak to jde lépe zapamatovat právě mně. Z některých knih se těžko učím, jiná kniha mne může posunout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.