Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
potřebovala bych rozhodnout, jestli je možná, aby prošlo plícemi 120 kg vzduchu denně a nacházelo se v něm (v tom vzduchu) asi 700 g kyslíku, který se pak uplatňuje při různých reakcích v našem těle. Budu velice vděčná za vaší pomoc, neboť už jsem prozkoumala všemožné webové stránky i knihy, ale nikde jsem to nenalezla. Předem mockrát děkuji za vaší pomoc.
Tenhle dotaz už tu byl. A myslím, že jsme se ptali, zda náhodou nejde o litry, když se objem plic na litry měří. Máš ty jednotky dobře?
Za jeden den se v plicích vymění při normální činnosti 11000 litrů vzduchu. Hustota vzduchu...1,2 m3/kg. Hmotnost vzduchu za den ... 11,000*1.2 = 13,2 kg. Hned se mě těch 120kg zdálo divné.
Nádech 21% O2. Výdech 15-16% O2. Tzn. 5-6% Využijeme. Hmotnost využitého kyslíku 13,2*0.055=0,726kg. = 726g. S 700g souhlasím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.