Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych poradit. Jsem ve 3. ročníku SŠ na učňáku, ale uvědomila jsem si, že mě to nebaví a chtěla bych si podat přihlášku na kadeřnici. A chci se zeptat. Mohu si podat přihlášku, když jsem ještě v posledním ročníku na střední? A druhá otázka: přihlášku bych si chtěla podat s tím, že bych měla jenom zkrácené studium (jenom odborné předměty), ale nevím jestli to v té přihlášce mohu zaškrtnout když ještě nemám výuční list. Předem děkuji za odpověď.
Co bych na vašem míste udělal já? Obrátil bych se telefonicky (v horším e-mailem, osobní kontakt je podle mě vždycky lepší) na studijní oddělení, sekretariát... nebo jak oni to na té škole nazývají a zeptal bych se jich přímo, za jakých podmínek u nich mohu nastoupit ke studiu / do učení.
Namísto toho, aby vám tady každý radil podle svých většinou nezkušeností (málokdo mění školu), takhle to budete mít z první ruky. Nic za to nedáte, nic vás to nebude stát a hned uslyšíte, jaké má to které učiliště podmínky.
Za mých mladých let se říkalo "líná huba = holé neštěstí". Jděte za svým štěstím a zavolejte tam.
Pokud jste hodně nesmělá, napište si to před telefonátem na papír, abyste na něco důležitého nezapomněla, případně řekněte někomu smělejšímu (třeba tátovi či mámě), aby tam zatelefonovali oni a za vás se zeptali.
Držím palce; ať se vám to povede!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.