Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poměr příklady

Od: misslulinka* odpovědí: 5 změna:

Ahoj potřebuji pomoct jak to mám vypočítat:

1. 160kg v poměru 8:6:5:1

2. Tři družiny soutěžily ve sběru borůvek.První nasbírala 25 litrů, druhá 30 litrů a třetí 45 litrů. Vyjádřete jejich výkon postupným poměrem.

Dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tobě sde nechce počítat, co?

8 + 6 + 5 + 1 = 20

160 / 20 * 8 = ...

160 / 20 * 6 = ...

atd...

U toho druhého příkladu najdi největšího společného dělitele. Tím vyděl čísla a zbytek ti dá hledaný poměr.

misslulinka*
hodnocení

jo dík.

Ps: já sem nemocná a na tuhle látku jsem tam nebyla

To nevadí, že jsi nemocná. Studovat můžeš i doma z učebnice. Ale to jen tak na okraj. A brzo se uzdrav :)

hodnocení

2x

Napřed ten poměr... představ si, že máš 12 kg a máš je rozdělit na tři díly v poměru 1:2:3. Spočítáš 1+2+3=6 a potom těch 12 rozdělíš 6 a dostaneš hmotnost (nebo váhu) jednoho dílu. A ty díly už spočítáš v poměru jeden díl ke dvěma a ke třem dílům.

Těch 160 kg a poměry 8,6,5 a 1už spočítáš podobně.

Postupně porovnej poměr mezi 25 a 30 litry, o kolik procent je větší ta 30? najdi společného dělitele a víš, co potřebuješ. a potom porovnej, o kolik je větší procent 45 proti 30 a máš další výsledek. Teda pokud umíš ta procenta převést... tam stačí trochu myslet...

6448408569
hodnocení

0x

Sčítaš 8+6+5+1=20 160:20=8

8*8dielovje 64

8*6dielov je48

5*8dielov je40

8*1 diel je8

V druhom priklade jednoducho kratiš pomer 25 : 30 : 45 piatimi a dostaneš 5 : 6 : 9

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]