Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střední škola - obor Robotika

Od: romanzadina odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, rád bych studoval obor robotiky, je to něco co by mě v životě opravdu bavilo, ale stále nemohu najít nějakou střední školu která by se zabývala tímto oborem, předem děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím, protože jednoho robotika doma mám, tak vím, že obor robotika se studuje až na VŠ. Na ČVUT, fakultě eletrotechnické se studuje přímo obor Kybernetika a robotika. Předpokladem je tedy vystudovat SŠ, bu´d gymnázium nebo průmyslovku, ideálně asi elektro nebo IT, technické lyceum. Na těch technických SŠ už většinou je možnost se setkat třeba se základy z robotiky. Syn ještě jako student ČVUT chodil na svou bývalou SŠ učit nepovinný předmět, co si tak pamatuji, měli malé roboty postavené z Lega a programovali je.

fram
hodnocení

1x

Brnkněte nebo zajděte do CIIRCu, nové "zabalené budovy"při VŠ (Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky, ČVUT v Praze (CIIRC)), rádi vás třeba nasměrují. Za nás byla na gymnáziu speciální větev výpočetní techniky, ale doba pokročila...

Český institut in/... CIIRC (Jugoslávských partyzánů 1580/3, Praha 6 - Dejvice). Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT v Praze ...

Adresa: Jugoslávských partyzánů 1580/3, 160 00 Dejvice

Zavírá v 17.00, Telefon:224 354 139,

Prohlédněte si ex/...

hodnocení

0x

tak přímo robotika jako obor na střední asi nebude. ale co jsem s klukem před časem obíhala dny otevřených dveří, tak robotika bude spadat pod obor elektrotechniku či informační technologie, nejspíš i pod strojírenství (patří do robotiky i CNC?). co jsem postřehla na fejsu školy, na kterou kluk chodí, tak právě jejich student z elektrotechniky vyhrál nějakou studentskou soutěž s robotem, který by měl usnadnit práci vozíčkářům. a učebnu s roboty jsme určitě viděli i na IT škole. jako nejspíš to nebude to jediné, co se na škole učí, nicméně bude to součástí učiva. nevím, odkud jste. my v rámci dní otevřených dveří byli na Smíchovské střední průmyslové škole (Praha) a tam nám ředitel školy říkal, že první dva ročníky jsou všeobecné a v těch druhých dvou mají studenti (krom povinných věcí) i velký výběr volitelných seminářů právě podle toho, co koho zajímá, čemu by se chtěl (v rámci oboru) věnovat.

runner2
hodnocení

0x
Hledej obor mechatroniky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]