Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těžký příklad

Od: miluseadamova odpovědí: 5 změna:
Běžec Adam každý den absolvuje dvanáctiminutový tréninkový běh. Začíná běžet rychlostí 3,5 m/s a každé tři minuty zvýší svou rychlost o 0,5 m/s. Na konci prvního úseku běžce předjíždí cyklistka Eva, která jede stálou rychlostí 4,2 m/s.
b) V jaké vzdálenosti od místa startu Adam Evu dohoní?
Dobrý den, můžete mi prosím zkontrolovat úkol b)?
Počítal jsem 0,2×180 (Evu nemuze prebehnout) Eva vzdalena o 36m
Ve tretim useku dohoni po 120s
Od mista startu: 180×3,5 + 180× 4 + 120×4,5 = 1890m od startu.
Dekuji mockrat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivetkaczka*
hodnocení

2x
hackmath.net/...
Na té stránce je řešení i s vysvětlením ;)
Nepřijde mi že to reseni je správně, srovnává dráhu Adama a Evy i v prvním úseku což je blbost, tam je rozdílná...
ivetkaczka*
Ale tam v zadání nemáte napsáno,ze by Adam nebo Eva měli delší dráhu.Tam jsou pouze rychlosti a čas.Takze logickým úsudkem by ty dráhy měly být stejné.Jen každý z nich to zvládne za jiný časový úsek.
Dobře, ale Eva ho dojede na konci prvního úseku a vzhledem k tomu ze jede rychleji tak za 3min urazi delší dráhu než Adam, na startu je Adam sám a Eva je v tu chvíli ještě někde za ním...nerozumím kde přišli na tu rovnici s t4...navíc Adam ji doběhne již v třetím úseku, ne ve 4
miluseadamova
hodnocení

Tak co teda je dobře? Řeknete mi to?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]