Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli bude povinná maturita z Ma? Na netu jsem našel dva roky staré články, že byla zrušena, platí to, nebo ne?
no, a proč ji povinně zavádět? jako zatím tady nikdy povinně pro všechny nebyla. možná za první republiky, ale ani tam si tím nejsem tak úplně jistá, protože přeci jenom školský systém tehdy vypadal jinak, než dnes
Kdyžmůže být maturita z rodného jazyka českého, nevidím jediný důvod, proč by nemohla být i z matematiky. Přiznejme si, že se s tou matematikou prostě člověk potkává celý život.
ale tak jistě, ona být může. ale nemusí maturovala jsem téměř před třiceti lety, vystudovala jsem vysokou netechnickou školu a maturita z matiky mi nikdy nechyběla. proč se upínat zrovna k ní. stejně tak by se mohlo povinně maturovat z biologie nebo fyziky, protože i s nimi se člověk setkává po celý život.
Nevím, myslím , že zůstává nepovinná. Ale je hloupost rušit maturitu z matiky! Ty známky z odlišných důležitých předmětů humanitních i exaktních nějak charakterizují profil studenta. Podle toho se lépe orientuje i u přijímaček na VŠ. Mít na maturitu češtinu, dva cizí jazyky a základy společenských věd, tak mi to připadá polovičaté. Pak dáváte maturitní vysvědčení někomu, kdo třeba nechápe procenta ani trojčlenku. Co to je?!?
maturitu z matiky mlže zrušit jedině diletant, nebo ten co to zrušit může a má blbý dítě, tak to udělá...jinak to nechápu...
plnej souhlas s pžedřečníkem
@jenyk a @111 - myslel jsem to tak, že ministerstvo školství v roce 2020, zrušilo povinnou státní maturitu z Matiky. Tak jestli to platí i teď nebo ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.