Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak neusnout (v autobuse...)?

Od: necorandom odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

za týden jedu se třídou na lyžák. A už od dob, kdy jsem byla malé dítě, mám problém: při dlouhých jízdách autem nebo autobusem usínám. Jde o neodmyslitelnou součást rodinných výletů*alene*. Rodiče si většinou nevšimnou, případně to svedu na ,,denní snění" a ,,pouhé přemýšlení". Už roky mi to ale vadí a vždy se snažím udržet vzhůru. Nic však nepomáhá. Ani poslouchání hudby, pozorování cesty, mnutí si rukou, pití, jezení... nic. Maximálně tak rozhovor s někým, ale ten asi nepřetrvá celou cestu. A jakmile skončí, opět se neubráním spánku. Není to žádný hluboký spánek, jen takový mírný s krátkými a rychle se střídajícími realistickými sny. Ale když se to stane na veřejnosti, je to pěkně trapné. Jsem teenager a ne malé dítě! V noci spím dostatečně, nebýt té jízdy autem/busem, na spánek bych ani nepomyslela... Prosím o jakékoliv účinné rady.

Předem děkuji*slunce*

doplněno 30.01.22 18:42:

Jo, ještě jsem zapomněla: Před dvěma roky se mi to stalo cestou na školu v přírodě (nebo ze ŠvP?) a cítila jsem se tedy pěkně trapně. Teď je to ale ještě horší, protože jsem starší a navíc na nové škole.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ahoj.
Obávám se, že tady je každá rada drahá.
Pokud máš tendenci v autě či autobuse spát, tak prostě spi.
Nevidím na tom nic špatného, prostě tě to drncání ukolébává.
Není to ostuda, to si zapiš za uši a ti, kteří se ti smějí, jsou duchem nízcí ubožáci *tuc*

hodnocení

4x

Pokud nejsi řidič toho autousu tak proč si nezdřímnout. Pokud je zábava, tak asi neusneš, pokud nikoliv tak si dáš šlofíka a vystoupíš odpočatá. Nevidím důvod proč to "hrotit".

Souhlas, zdřímnout si není vůbec nic trapného. Proč se násilně přemáhat? Klidně si pospi, když je ta možnost.:)

hodnocení

3x

Ahoj,
mně na zabránění usnutí ve vlaku zabírala napínavá audiokniha do uší. Musíš si fakt dobře vybrat - něco napínavého, co tě bude zajímat. Některým lidem v dnešní době pomáhá zaměstnat se telefonem, pokud ho máš (mně třeba přijde lepší ta audiokniha, ale když někomu vyhovuje víc telefon, tak proč ne).
V práci mi taky hooodně moc pomáhá citron, když jsem unavená – zní to jako hovadina, ale naučili mě to slovenští horolezci (když jim dochází energie, vymačkají si do flašky s vodou trochu citronu) a od tý doby, co piju čaj s vymačkaným citronem místo energy drinků, je to mnohem lepší. (A i zdravější. Energy drinky nejsou zdravá věc – určitě je nepij, jestli jsi teprve v 7. třídě.)

Jinak souhlasím s ostatními – spát v buse není žádná ostuda (pokud máš rozumné spoužáky, nemusíš mít obavu). Jestli Ti vadí, že by na Tebe někdo koukal jak spíš, vezmi si kapucu a sluneční brýle (viděla jsem tak spát několik lidí ve vlaku a nepřišlo mi to divný).

liska5
hodnocení

1x

Vezmi si s sebou kafe pravé do lahvičky. Prostě si doma zalij dvě lžičky horkou vodou a prolij přes filtr nebo velmi jemný cedník. Nebo z kávovaru. Pokud nechceš hořké, tak oslaď. A až zchládne, tak do lahvičky. Vypadá to jako kofola. Nevím, jak dlouho jedete, ale tohle až pocítíš únavu. Po takových 10 - 15 minutách Tě to nabudí a určitě víc jak hodinu funguje, až Tě budou hřát tváře...Projednou jako lék to půjde.

Před tak pěti lety jsem koupila čaj rooibos s guaranou. Naposledy jsem ho viděla v lékárně. Ta ma stejný účinek, jako káva. Guaranu práškovou mívají ve zdravé výživě. Ta je hořká až moc. A také nevím dávkování.

V lékárně taky prodávali cofeinové bonbony. Nevím, zda ještě jsou, ale byla to chutná cucací kafíčka.

liska5

To jsi teprve v 7. třídě?

spu
hodnocení

0x

No Jiřík v pohádce o Ptáku Ohniváku se dal třeba kolem krku ježčí kůži aby neusnul.

hodnocení

0x
Protože nepiji kávu, tak mně za volantem funguje, dát si v okamžiku, kdy to na mě jde, energetický nápoj, stačí obyč. z Lidlu za 10 Kč. Jako možná vám není ani 18, tak si na to nezvykejte (už kvůli tomu, že by vám to při pravidelném užívání šlo na tlouštku) ale takto výjimečně se to vzít dá.

makk
hodnocení

0x

Co je trapného na tom, že usneš v autobuse? Spousta lidí by spala ráda, ale nemůže usnout. Já v tom nevidím žádný problém, pokud teda ten autobus neřídíš :).

Pokud trváš na tom, že nechceš spát, je třeba se držet v činnosti. Bavit se s někým, napít se (nejlíp studeného), projít se v uličce..., nebo třeba i o něčem přemýšlet, ale to je třeba intenzivně.

asd1
hodnocení

0x

Normálně zahlásíš že si schrupneš, usadíš se a spíš. Snažit se neusnout je nesmysl, to pak je ta komická postavička která furt usíná, padá jí hlava, škubne sebou a za chvilku znova... Nakonec do uličky spadne úplně... A ostatní z toho maj psinu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]