Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plavec a jeho výkon

Od: ipconfig odpovědí: 5 změna:

Ahoj, můžete poradit s tímto příkladem? :

Průměrná rychlost plavce je 0,22 m/s při průměrné velikosti odporové síly prostředí 110N. Určete jeho výkon.

Myslel jsem, že by se to počítalo takto: W= F.s.cos alfa za F=110N za dráhu za s=0,22m cos alfa=0

a výkon je vlastně práce za čas P=W/t za t=1s

Je toto dobrý postup? Díky za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proc cosinus alfa? Co tam jako s nim? Tos vycetl kde?

Spravne si rekl, ze vykon je prace za cas.

Tak jeste zjisti, jak se spocita prace, pak si onen zjisteny vypocet prace dosad do toho vzorecku vykon=prace/cas a kdyz tohle budes mit hotovy, tak kdyz se podivas na jednotky jednotlivych velicin v onom vyslednem vzorci, tak zjistis prekvapivou skutecnost.

Pak uz budes vedet, jaky je vykon plavce.

ipconfig
hodnocení

myslel jsem tohle:

α je úhel mezi silou a trajektorií pohybu, takže on plave a síla půsoví proti němu...

nebo to vypočtu je W=F.s a pak tedy P=W/t

W=24,2J P=24,2W je to dobře?

Na uhel alfa zapomen.

Uvedeny vysledek je spravne, lec mi je zahadou, jak si k nemu dosel. Kazdpadni si to vyresil.

ipconfig
hodnocení

tak ono by to slo i s cos(0) což je 1

vychazel jsem z prumerny rychlosti 0,22 m/s takže s=0,22m a t=1s treba...

petrpetr*

P = W / t = Fs / t = Fv = 110 . 0,22 W = 24,2 W

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]