Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdílné vysledky- nerozumím tomu

Od: jsjjsjs odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
dělal jsem si testy IQ v mense a v psychologické pořádně. Oba dva testy ukázali úplně jiné číslo. V Mense mi vyšlo IQ okolo 150 a v psychologické pořádně něco okolo 100.Cemu mám věřit? Druhý IQ test od Mensy vyšel dost podobně.
V psychologické pořádně test trval cca 6 minut (takže dost rychle) a v Mense trval asi 45 minut.
Jsem člověk, který má známky v matematice mezi 1-2, tedy nadprůměrně, ale rozhodně ne geniálně.
Co si o tom mám myslet? Je možný, že každý test ukáže něco jiného (bavíme se o logických testech)
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Když ti vyšlo 150 (+ dost podobně) tak bys to měl pochopit.
Pokud jen 100, tak se nedivím dotazu.

hodnocení

2x

Viděl bych to spíš k té stovce.

hodnocení

1x

Veškeré IQ testy toliko pro hovado dobré jsou. Přece inteligence není v tom, že dokážu doplnit v číselné řadě další číslo, nebo že na obrázku poznám kam patří úhlopříčka.

Vypovídající IQ testy by musely trvat několik hodin a zabývat se celým lidským věděním. A i tak by jen okrajově odhadly pouze to, zda je člověk aspoň trochu rozumný, nebo blbec.

V každém případě vysoká inteligence je spíš na škodu. Člověku to pak v hlavě neustále šrotuje, pořád o něčem přemýšlí, kombinuje. Není nakonec lépe chlapovi co má jen řidičák, odpoledne sleze z náklaďáku, jde na pivo, večer se pomiluje se ženou, seřve děti a tak stále dokola? Nic neřeší a je mu fajn.

mont
hodnocení

0x
Ufff. Takové problémy bych chtěl mít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]