Nejste přihlášen/a.
Já bych si ty sčítance uspořádal podle velikosti. Ten nejmenší musí být menší než třetina ze dvanácti, tedy než 4 (nebýt podmínky, že jde o tří RŮZNÁ přirozená čísla, mohl by být i roven 4, 12 = 4+4+4). Je-li tedy roven k < 4, pak ten následující, dejme tomu l, musí být větší než k a menší než (12–k)/2 a ten poslední už vyjde. Pro k = 3 to znamená 3
Pravda, vzhledem k požadavku, jak to udělat bez vypisování těchto různých príkladů je to tak trochu obezlučka, když mám k vypsání vše připraveno a jen jsem to "nedotáhl do konce", ale jinak to neumím.
Teprve teď jsem si všiml, že při vkládání odpošdi mi část zamýšleného textu (který měl následovat "po Pro k = 3 to znamená 3") vypadla. Ono se to dalo domyslet, možná, leč doplňuji:
Pro k = 3 to znamená 3<l<9/2=4,5, čewmuž vyhovuje jediné l.,totiž l = 4 (a tedy 12 = 3+4+5. Pro k = 2 máme 2<l<5 a tedy dvě možnosti prol, nu a pro k = 1 dostaneme čttyři možná l mezi 1 a 5,5 .
(Zbytek v dalším odstavci, počínaje "Pravda") už je v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.