Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká škola - fyzioterapie nebo pediatr. ošetřovatelství?

Od: karolinahruba odpovědí: 2 změna:
Ahoj,
měla bych dotaz. Je mi jasné, že za mě nemohou rozhodovat cizí lidé a jen já sama vím nejlépe, co by mě bavilo, ale chtěla bych znát váš názor. Chystám se na vysokou školu a rozhoduji se mezi pediatrickým ošetřovatelstvím a fyzioterapií. Kdyby bylo na vás, kam byste šli a proč?
A dodatek k fyzioterapii - pro výkon fyzioterapeuta nestačí pouze bakalářské studium, chápu to správně? Popřípadě jaké povolání bych mohla vykonávat jako fyzioterapeut s bakalářským titulem? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mija
hodnocení

0x
Po obou profesích je velká poptávka, takže chybu neuděláš, ať zvolíš cokoliv. Dej si přihlášku na oba obory a uvidíš, kde budeš přijata. Fyzioterapie - náročnější studium, ale bakalářské studium ti plně stačí pro výkon fyzioterapeutky, obecně je to fyzicky náročnější práce oproti dětské sestře (masáže, ukazovat cviky, učit chodit lidí po operacích), ale máš širší pole působnosti, od fyzioterapie malinkých dětí v dětských stacionářích až po seniory v LDN. Dětská sestra - krásná práce, ale psychicky náročná, zvlášť když se setkáš s vážně nemocnými dětmi. Sama nevím, co bych zvolila, ale asi spíše tu fyzioterapii.

liska5
hodnocení

0x

Pamatuji si, že na fyzioterapii měli testy ze sportovních disciplín. Tak se učili sestavy, výmyky, přeskoky a trénovali plavání. Možná už je to mírnější,...Já bych brala fyzioterapii, protože jsem bývalý tělocvikář, tak k tomu mám blíž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]