Nejste přihlášen/a.
V rubrice pro ženy hledáme recepty na tvarůžky. Co děláte s tvarůžky nebo s tvarůžkami?
Já tvrdím, že ten tvarůžek...Ale kolega Zavináč, že ta tvarůžka. Prý tak tomu říkají u nich na Moravě. Už su 50 let také na Moravě, ale zdá se mi, že to bude jen nějaké lokální. Prostě to slyším takhle poprvé.
Nevím z které části Moravy pochází kolega Zavináč, ale upřímně řečeno ten tvarůžek v rodu ženském slyším prvně a rve mi to uši... a to žiju na Moravě celý život.
V životě by mě nenapadlo použít "ta tvarůžka" ... vždycky to byl ten tvarůžek, případně ty tvarůžky... pokud bych mluvil spisovně. Jinak samozřejmě tvargle.
Tvarůžky v balení --je jich cca4...čilil množné číslo. Když si vezmu jednu- tak tedy tvarůžku.Něco jiného je když to nazvu syrečky,,,to zní podivně..
Ptala jsem se několik lidiček a souhlasí se mnou ,,jak je to u vás mi je jedno,,ale u nás je to tak,tak píši.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.