Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záludná úloha s kuličkama

Od: ron odpovědí: 6 změna:

Jak byste vypocetli tuto ulohu s kulickama?

Záludná úloha s kuličkama

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

6x
Pokud musíte vzít ze zelené o 9 více než z modré, bude zelených 69, protože musíte vzít z modré stejně kuliček jako ze zelené a navíc ze zelené ještě dalších 9, aby bylo v obou stejně.
Celkem jich tedy bude ve všech krabičkách 12+60+69, což je 141.
141 rozdělíme na tři stejné díly a vyjde mi, že v jedné krabičce bude na konci 47 kuliček.
Proto musím vyndat z modré 13 a ze zelené 13+9=22 kuliček.
Celkem bude v bílé pak 12+13+22=47
Rovnice nepotřebujete.
Není nad prostou úvahu. Často ani rovnice nejsou vůbec potřeba.

hodnocení

0x

Zostavil by som rovnicu a vyriesil ju, neznama bude pocet zelenych guliciek.

ron
hodnocení

Vysledky mi vychazi (i bez rovnice) krom 3. otázky, kdy mi vychazi 23, ale odpoved je spravne 22...?

ivetkaczka*
hodnocení

0x
Rovnice bude: 12+x+9+x=60-x,z této rovnice si vyjádříme x, kde x=počet vytahlych kuliček z modré krabičky, no a x přičtu 9kulicek a mam celkový počet vytahlych kuliček ze zelené.pak už musí vyjít 22, neboť x=13 :)

terezkaa
hodnocení

0x

moc děkuji za odpověd,všude jinde jsou uvedeny složité postupy,tento je logický a mnohem jednodušší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]