Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedna holka je chytřejší asi

Od: nechcisejmeno odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Ve třídě máme jednu holku, se kterou byly že začátku problémy. Nerespektovala učitele a psala tajně "deník", kde kreslila škaredé obrázky a psala škaredé věci o spolužácích a učitelích. Ale najednou se změnila. Přebrala mi moje 2 kamarádky. Moc ve třídě kamarádek nemám, tak jsem dost naštvaná. Ale to zásadní je, že si o mně myslí, že jsem hloupá. Nevím proč, ale vidím to takhle. Například dneska jsem při němčině seděla sama a ona taky. Měli jsme utvořit dvojice, tak mi ukázala, abych si přisedla. Šla jsem a dělali jsme jeden nepodstatný úkol. Pak jsem se zeptala, jestli mám už jít, a ona se tak usmála, jako nevím, jak vám to mám popsat, nebyl to hezký úsměv a při něm přikývla. Ona měla v podstatě druhou šanci a teď si o ní každý myslí, že je hrozně chytrá a tak. Ona je hrozně taková holka, která nosí staromódní věci a skoro vůbec nemluví. Nevím, co mám dělat. Chci být nejlepší a udělám maximum. Nebudu se s ní bavit, nic takového. Ona to jenom všechno předstírá. Uvnitř to je pořád ta holka, která nerespektovala učitele. Prosím o radu. Moc si z toho poslední dobou lámu hlavu. Nechci, aby byla nějaká holka chytřejší a já nevím, jestli to dělá naschvál.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Nechci, aby byla nějaká holka chytřejší a já nevím, jestli to dělá naschvál, napsala jsi. Ty sama tady ukazuješ, že moc chytrá nejsi, ukazuješ, že jsi žárlivá, nepřející, podezíravá a pomlouvačná. Jak můžeš vědět, co si o tobě myslí, jak můžeš vědět, že si myslí, že jsi hloupá. Svoji chytrost nikdo nemá naschvál, ale prostě takový, tedy chytrý, je. Ty máš nějaké odborné vzdělání, že si dovoluješ posuzovat ji, jak módně, nebo staromódně, jak jsi ji ohodnotila, chodí oblečená? Možná se jí to tak líbí, možná na víc rodiče nemají, ale ukazuje, že umí být skromná. Skromnost má mnohem větší hodnotu než módní výstřelky na sobě. Hodnoty duševní, nikoliv hmotné! Možná že ty v jádru špatná nejsi, ale tím, co jsi napsala, s ní velmi, velmi, prohráváš. Nediv se, že proto ve třídě mnoho kamarádek nemáš. Ale máš možnost se, než dospěješ, hodně změnit! K lepšímu! Tak se zamysli, vzpamatuj, a přeji ti úspěch!

hodnocení

6x

Zdravím. Nestarej se o ni a její chování neřeš. Starej se o to svoje. Je holt jiná a to zase musíš respektovat Ty. Z Tvých řádků je cítit zášť, možná závist, žárlivost, že je někdo jiný (možná úspěšnější) a Ty to nedokážeš zkousnout. Nech ji být a nestarej se o to, co dělá nebo nedělá někdo jiný. Celý život budeš narážet na lidi kteří se Ti nebudou zrovna moc líbit a s kterými si nebudeš rozumět. To ale vždycky nemusí znamenat, že je někdo horší a Ty jsi ta lepší. Anebo naopak.

hodnocení

2x
Pane Bože, opět, jako každý den, ti děkuji, že jsem se narodil jako kluk a podobné nesmysly jsem nemusel nikdy řešit. Amen. :)

hodnocení

2x
Obávám se, že s ní nic neuděláš. Jestli je chytřejší, máš smůlu. Můžeš se našprtat učivo apod, ale to není ona chytrost po které toužíš. Měla bys ale místo házení vlastních chyb na jiné začít dělat něco se sebou. Závidíš i pavoukovi uschlou mouchu a takové lidi nemá rád nikdo. Ani kamarádi.

ppp
hodnocení

0x
Tomu nemůžeš zabránit, aby někdo byl chytrý nebo chytřejší. A to, že nosí staromodni věci, třeba pochází z chudsi rodiny a rodiče ji nemůžou dopřát něco lepšího. Ale píšeš, že se změnila, tak to taky dobře, ne? A co ty víš, možná že nakonec s ní budeš i kamarádka.

hodnocení

0x
Chování holek je nevysvetlitelné a nepředvídatelné
Ono je vysvětlitelné, ale ne naším pohledem na svět. Ony žijí v jiném světě. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]