Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bratři mě ignorují

Od: tw odpovědí: 12 změna:
Mám prosbu nevím jak to říct bratrům, když jsme doma normálně se bavíme hrajeme šílenosti atd.. ale když jsme ve škole tak mě ignorují a baví se jenom oni dva spolu, v jídelně si nesedaj ke mě, tak bych chtěl vědět a chodíme do 7 třídy, jak jim to mám říct?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Píšeš, že doma se normálně bavíte. Tak se jich úplně normálně zeptej, proč ve škole drží při sobě a Tebe přehlíží a ignorují. Že Tě to od nich mrzí. Oni Ti na to jistě nějak odpoví a dle toho pak budeš vědět v čem je problém..

tw
hodnocení

Nic se nezměnilo když jsem jim to řekl

liska5
hodnocení

2x

Předpokládám, že Ty jsi ten nejmladší. A nebo něčím jiný. Třeba, že nosíš brýle, nebo jsi baculatý. Oni musí mezi svými vrstevníky vypadat dospěle a ne se stydět za prcka. Prostě puberťáci, kteří když budou sedět s malým klukem, tak nevypadají, jako frajeři.

Taky jsme byli tři. To si zase brácha stěžoval, že to je nespravedlnost, že my jsme dvě a on jeden.To jste trojčata, že chodíte všichni do 7.třídy?

To je takový zákon: Dva rada, tři zrada, čtyři legrace. Tak si najdi k sobě někoho do dvojice, ať je Ti veseleji...

tw
hodnocení

Ano jsme trojčata a spíš jsem dost štíhlý
liska5

Stačí být jen něčím trošku odlišný. Je to hlavně tím věkem, ve kterém se nacházíte. Jak jsem psala, že my dvě držely spolu a brácha se cítil sám, tak až jsme byli dospělí, tak jsme už rozdíly nedělali .Teď držíme při sobě a pomůžeme si vzájemně bez rozdílů, když je třeba.

tw
hodnocení

Tak jsem se nakonec včera večer zeptal ale jediný co mi řekli je omluva a dneska zase to stejný ve škole.
liska5

A co by dělali, kdyby ses sbalil a přesedl k nim? Myslím třeba s tácem v jídelně. Budou nepříjemní? Nebo ztichnou, aby Ti dali najevo, že jsou věci, co řeší jen oni dva?

Naučil ses ustupovat, což se taky hodí pro život, ale být pořád ten "černej vzadu", není moc povzbudivé. Ona v tom bude z jejich strany možná i dávka té puberťácké škodolibosti. Prostě, kdo se neumí tolik bránit, toho trochu potrápíme. Třeba jen, že se na něj vykašleme, když na nás spoléhá.

Známý tuhle svou pozici řešil tím, že se upnul na psa a důsledně ho cvičil, aby měl spolehlivého parťáka. Brácha zase začal dělat sport, který neuměl nikdo z rodiny. Tam mohl vynikat a mít dobré kámoše.

tw
hodnocení

Ten stůl rychle zaberou se svými kamarády.

hodnocení

1x

Řekni jim to stejně jako nám. Zeptej se, proč si tě nevšímají a přiznej, že tě to mrzí. Možná si myslí, že by to nějak snížilo jejich "respekt" před ostatními kluky. Ale to je přece blbost.

liska5

Zeptáním si moc nepomůže. Jen se prostě ozve a bude čekat, jestli se v nich hne svědomí. Oni mu to nejspíš nevysvětlí, proč ho na veřejnosti neberou. Spíš ho odbydou něčím, co ho možná raní. Zařadili si ho na druhou kolej. Stačí, když ti dva jsou si víc podobní. U kluků je takové chování navíc zřetelnější. Taková skrytá pubertální rivalita. Teď aby to toho odsunutého nezlomilo, ale vyburcovalo k tomu vyniknout v jiných oblastech, než oni. Aby ho ta pozice netrápila, ale aby ji využil pro svou cestu.

ltz
hodnocení

1x
I kdyz jste trojcata, tak oni dva mají k sobě nějak blíž a ty jsi z té trojice vypadl. Oni to možná ani nemysli nějak zle, ale jim je takto spolu samotným dobře. No, štvát tě to musi, ale nějak moc tragicky to zase neres. Bráchy budeš mít pořád a časem se vše zase změní, přejde i puberta, budete si zase spolu rozumět, budete se podporovat.
tw
20.01.22 14:43
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]