Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vezmou mě na automechanika?

Od: kubza odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Blýží se konec 1. pololetí devátého ročníku a tak usím vědět kam na další školu. Mím snem je jít na automechanika, ale slyšel jsem, že je to nejžádanější řemeslo. když jsem měl v osmičce na konci roku dvě čtyřky a teď je budu mít opět. Je nějaká šance že mě vezmou když na přihlášce budu mít na obou školách obor automechanik, ale každý na jiný škole?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sham
hodnocení

1x

Už za to "blýží" a "mím" bych tě nevzala. Z principu.

Šance je, otázkou je, jak velká.

asd1

Z principu bys možná nevzala špičkovýho mechanika.. Nejde na pajďák na učitele češtiny...

Šance je vždy, je třeba zkusit to a co nejlíp se připravit...

break

Může být dysgrafik, dyslektik stejně jako můj kamarád, co je jinak špičkovej mechanik.

orion*

Člověk by sice měl umět mateřský jazyk, ale třeba jsou kvality toho kluka někde jinde. Dobrý automechanik, kterého práce baví a rozumí jí, určitě nemusí mít obavu, že by si nenašel dobře placenou práci.

jirib
Pokuď z té češtiny nepropadne,tak to třeba dá...ale dnes je to obor skoro na maturitu...taky si ji potom někteří dodělávají.

hodnocení

0x

Jdi do toho, co tě zajímá. Automechanik je důležité řemeslo a během času se tento obor stále bude rozvíjet. Jdi na učňák a později se můžeš rozhodnout, zda si doplnit vzdělání maturitou. Ale zrovna tady spíš platí rčení: Kdo umí, umí. Kdo neumí, čumí... Držím palce!

lauda*
hodnocení

0x
Držím palce, ale život je pak tovej že hodně lidí po vyučení dělá chvíly řemeslo s kterým se vyučil. Buď dostane někde ve větší fabrice víc peněz nebo po vyučení skončí na pracáku jelikož vyučení autemechanik má nulovou šanci bez znamích nebo Mistrů na doporučení. Samozřejmně jsou lidi co dělají své řemeslo přes 20 let, a právě takovým lidem bys mněl koukat pod ruce abys ses co nejvíc naučil. Já jako strojník mechanik svářeč sem dělal s kolegou o kterým můžu říct že nebyl s nejšikovnejšího těsta a teď dělá Mistra na škole a vyučuje praxi - představu si můžeš udělat o tom sám.

hodnocení

0x

Znám mistra co učí automachaniky a ten mi říkal, že tak z 10 lidí jsou dva šikovní a docela dobří... Tak máš šanci...

PS: ono to platí obecně asi ve všech oborech...

hodnocení

0x

Můj syn šel na autoelektrikáře a samozřejmě se zabývali i jinýma opravama . Dnes dělá mistra ve škodovce Ml. Boleslav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]