Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat maturitu?

Od: inteligent odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer,chodil jsem na chodil jsem na maturitní obor Elektro, před 3 měsíci jsem to ve 4. ročníku vzdal, kvůli psychice a šel makat, 4 roky života zahozeny a rozhodl jsem se, že nechci makat celý život v továrně, tak od nového pololetí nastupuji na tentýž obor do 3. ročníku, maturitu chci dokázat, ale nevím jak to zvládat, samozřejmě učit a učit a učit, ale jak to dávat psychicky, mám nevysvetlitelnou trému z maturit, moc chytrosti jsem nepobral, pomůžou nám učitelé? Nebo se musíme starat samy, jako že vším v životě. Také mám dotaz ohledně práce po maturitě, jestli ji tedy zvládnu, bude lepší práce než u pasu za minimální mzdu, nebo v tom takový rozdíl není mít maturitu. Díky Všem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Maturitní vysvědčení je stejně hodnocené ať máš jedničky nebo trojky a také už víš co je práce u pásu.

Buď můžeš u pásu stát a makat nebo na něm dělat údržbu za lepší peníze, je to jen na Tobě.

Nejde o život, jde jen o maturitu. Držím palce.

inteligent
17.01.22 19:07
hodnocení

Děkuji

mai
hodnocení

1x
Určitě se neboj. Když jsi došel až do čtvrtaku, tak na to máš. Když nezanedbas učení, tak máš velkou šanci maturitu zvládnout. A tu trému, strach mají všichni, to mi věř. A jsi fakt odvaha, že jsi do toho zase šel, udělal jsi dobře. Ať ti vše dobre dopadne.

rajskyprotlak
hodnocení

1x

Důležitá je vždycky snaha. Pokud budeš teď do školy makat, učitelé si toho musí všimnout. A každý učitel snahu ocení, i když třeba výsledky nejsou nejlepší. Pokud vidí, že ti to není fuk, že nelajdáš a snažíš se menší předpoklady ke studiu překonat usilovností, vždycky budou ochotni ti pomoct. I u maturity. Samozřejmě za tebe žádný učitel neodmaturuje, ale bude vstřícný, povede tě, abys to zvládl, bude se snažit tě navést na správnou odpověď a v mnohém se ti to bude snažit usnadnit. Musí ale fakt vidět zájem. A pokud jsi na stejnou školu chodil a přišel jsi jako "nový člověk", jiný, než jakého znali, určitě ti budou nakloněni. Maturity se sice bát budeš, to patří jaksi k folklóru, ale budeš tam mít třídního, ten se tě bude snažit uklidnit. Zajdi se také na průběh ústních maturit letos podívat, je to veřejná zkouška, můžeš tam být. Uvidíš, zatím nezaujatě, že to žádná hrůza není a že se to dá zvládnout. Dokonce i s výbornými výsledky.

hodnocení

1x

Věř mi, že učitelé tě znají moc dobře a určitě ti u maturity pomůžou. Nám pomáhali i ti, se kterými jsme se nesnášeli, protože kdybysme tu maturitu neudělali, tak by měli mínus i vyučující. Když se pořádně naučíš, tak o sobě vůbec nepochybuj. Co se týče práce po maturitě, tak mám zkušenost takovou, že vzdělání nehraje roli, jde hodně o zkušenosti. Já jsem maturovala z cestovního ruchu a žádné místo v oboru jsem pro sebe nenašla, tak jsem zkusila jít do call centra. Byli tam i lidi s inženýrským titulem, asi taky pro sebe nemohli najít práci v oboru. Naopak potom jsem vyjela pracovat do zahraničí bez vzdělání. Chtěli mě tam kvůli zkušenostem.

Hodně štěstí, ať tu maturitu uděláš. :)

hodnocení

0x

Vždyť státní maturita je už tak triviální, prakticky pro mentály, tak se seber a dáš to levou zadní.

komplikovany
17.01.22 19:07
Děkuji

milan852
hodnocení

0x

Maturitu urob, nie je podstatné či budeš u pásu, alebo za PC, budeš mať papier

a vždy budu na Teba inač hladieť, keď budeš hladať prácu...*palec2*

komplikovany
17.01.22 19:08
Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]